20 / 04 / 2024

Süvari bu yıl 22 yeni mağaza açacak!

Süvari bu yıl 22 yeni mağaza açacak!

Süvari, 1967 yılında hazır giyim toptancılığı ile başladığı yolculuğuna, 1997 yılından itibaren açtığı mağazalarla perakendeci olarak devam ediyor. Firma Nijerya'da 2016'da mağaza açacak..



Süvari, 1967 yılında hazır giyim toptancılığı ile başladığı yolculuğuna, 1997 yılından itibaren açtığı mağazalarla perakendeci olarak devam ediyor. Süvari Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Coşkun, “Süvari olarak her yıl hem mevcut ülkelerde büyümeye devam ederken, hem de yeni ülkelere giriyoruz. Öncelikli pazarlarımızı Afrika, Doğu Avrupa ve Uzak Doğu ülkeleri olarak belirledik” dedi. Afrika’da kısa süre önce Nijerya pazarına girdiklerini belirten Çoşkun, “Bu kıtadaki ülkeleri tek tek inceliyoruz. Afrika çok önemli bir pazar. Nijerya’ya ürün gönderdik. 2016 başında mağaza açacağız. Şu anda Afrika pazarını dolaşıp araştırma yapıyoruz. Ayrıca Tanzanya, Uganda, Kenya, Senegal ve Etiyopya’yı da inceledik. Kısa süre içinde bu ülkelere de ürün gönderimine başlayacağız. Ardından da mağazalaşacağız” diye konuştu.

2023 yılına kadar Türkiye’nin en önemli global 10 markası arasına girmeyi hedeflediklerini kaydeden Coşkun, “O tarihte toplam 1.000 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.


140 mağazaya ulaştı

Şu anda 140 mağazaya ulaştıklarını kaydeden Coşkun, “Bu mağazaların 40’ı Rusya, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Ukrayna, Romanya ve Irak olmak üzere yurtdışında bulunuyor” dedi.

Yurtdışı yatırımlarına devam edeceklerini belirten Coşkun, “Bu yıl 22 yeni mağaza açmayı planlıyoruz. Bunların da 11’i yurtdışında olacak” diye konuştu.


Nepal’de iki mağazası var

Nepal’de iki franchize mağazaları bulunduğunu belirten  Coşkun, Uzakdoğu’yu da mercek altına aldıklarını ifade etti, Türkiye’de perakende pazarının ciddi bir büyüklüğe ulaştığını söyleyen Ahmet Coşkun, “Bu nedenle yurtdışı açılımındaki hamleler büyük önem taşıyor. Türkiye’deki firmaların artık yabancı pazarlara açılması şart. Yani rotamızın artık yurtdışı olması lazım” dedi. Süvari olarak bütün planlamalarını buna göre yaptıklarını kaydeden Coşkun, “Bu yıl 210 milyon TL ciro hedefliyoruz. Çalışan sayımız ise toplamda 2 bin 500’ü buluyor” diye konuştu.


 Eylem Türk-Milliyet


Geri Dön