25 / 04 / 2024

Swiss Otel, Hyatt Regency ve Ali Sami Yen Stadyumu satışta!

Swiss Otel, Hyatt Regency ve Ali Sami Yen Stadyumu satışta!

İstanbul'un merkezi lokasyonlarında 3 dev gayrimenkul satışa çıkarıldı. Satışa çıkarılanlar Swiss Otel ve Hyatt Regency ile Ali Sami Yen Stadyumu



1) Ali Sami Yen Stadyumu: Toplu Konut İdaresi (TOKİ), daha önce Seyrantepe Spor Kompleksi projesi ile birlikte değerlendirdiği Ali Sami Yen Stadı'nın arazisini, Seyrantepe'de yaşanan gelişmelerden sonra, şimdi tek başına ihaleye çıkarıyor.
TOKİ, Ali Sami Yen Stadı'nın arazisinin satışı için, 16 Nisan'da açık artırma yapacak. Arsa için 407 milyon 25 bin lira muhammen bedel belirlendi.
TOKİ'den verilen bilgiye göre, İstanbul-Şişli'de bulunan 34 bin 640,43 metre kare yüzölçümlü, 1199 ada 384 parsel numaralı Ali Sami Yen Stadyumu arsası, 16 Nisan Cuma günü, saat 14.30'da, 407 milyon 25 bin lira peşin muhammen bedel üzerinden, açık artırma ile satışa çıkarılacak.
İhale, TOKİ'nin Bilkent'teki merkezinde bulunan konferans salonunda yapılacak. Açık artırma sonucunda en yüksek teklifi veren istekli, taşınmazı vadeli almak isterse yüzde 20'si peşin 48 ay vade ile ödeme yapabilecek. Arsa satışı, yüzde 18 KDV'den muaf olacak.
İstekliler, ihaleye ilişkin broşür, katalog, şartname, sözleşme gibi bilgi ve belgeleri TOKİ'nin Bilkent'teki merkezinden veya İstanbul-Halkalı'daki Uygulama Dairesi Başkanlığından bedelsiz olarak temin edebilecek.
Açık artırmaya katılacak olan gerçek veya tüzel kişilerden, katılım teminatı olarak toplantı öncesinde 1 milyon lira alınacak. "Katılım Teminatı" ve satışa ilişkin diğer ödemeler, TOKİ'nin ilgili banka hesabına yatırılacak ve katılım teminatını ödeyen her bir gerçek ve tüzel kişi için bir bayrak numarası verilecek.
TOKİ, Ali Sami Yen Stadı'nın arsasını, Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen ve bu yıl  TOKİ  ve Emlak Konut'un ilk kez katıldığı, Avrupa'nın en önemli, dünyanın sayılı emlak fuarlarından olan MIPIM'de de yabancı yatırımcıların dikkatine sunmuştu.
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, konu ile ilgili olarak daha önce yaptığı açıklamada, önce "arsa satışı"nı deneyeceklerini, yeterli teklif gelmezse, hasılat paylaşımı yöntemi ile tekrar satışa sunabileceklerini söylemişti. Arsa için 250 milyon lira ekspertiz değeri belirlendiğine işaret eden Bayraktar, ancak kendilerinin buradan daha fazla gelir beklediklerini belirtirken, "Arsanın değeri konusunda 800 milyon-1 milyar lira gibi değerler ifade ediliyor. Bu ancak uygulama projesinin değeri olabilir. TOKİ'nin bu projeden alacağı gelir, ihale ile ortaya çıkacaktır. Tabii ki bize verilecek değerin ekspertiz değerinin üzerinde olması gerekiyor. Eğer arsa satışından iyi teklif gelmezse, hasılat paylaşımı ihalesi yaparız. Biz buradan iyi gelir bekliyoruz" diye konuşmuştu.
Bayraktar, ihalenin sonuçlanması durumunda, futbol sezonunun sonunda firmanın çalışmalara başlayabileceğini belirtirken, Ali Sami Yen'in arsasının önündeki 10 dönümlük alanın da park yapılacağını, "Mecidiyeköy'e nefes aldırılacağını" açıklamıştı.
TOKİ, daha önce, Ali Sami Yen Stadı'nın arsasını Seyrantepe Projesi kapsamında ihale etmişti. İhale kapsamında, ihaleyi alan firma Seyrantepe'yi yapacak, buna karşılık Ali Sami Yen arazisi üzerinde de istediği rant projesini uygulayacaktı. Ancak, Seyrantepe Spor Kompleksinin inşaatında yaşanan sorunlar nedeniyle, Ali Sami Yen Stadı arazisi bu projeden ayrıldı ve arazinin ayrıca değerlendirilmesine karar verildi.

2) Swiss Otel: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Beşiktaş'taki 5 yıldızlı otel tüm haklarıyla birlikte satılacak. Satışa çıkarılan The Bosphorus Swissotel 74 pafta, 684 adada 1, 2 ve 4 parseller üzerinde. Swissotel'in bu üç parseldeki toplam arsa büyüklüğü 72 bin 422 metrekare, inşaat alanı ise 63 bin 928 metrekare. Arsanın üzerinde bulunan The Bosphorus Swissotel 600 oda kapasiteli.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin  satmaya karar verdiği Swissotel'in arsası ve otel binası için 460 milyon lira tahmini bedel istiyor. Otele biçilen geçici teminat ise 13 milyon 800 TL. Otelin satış ihalesi kapalı teklif usulü ile 31 Mart 2010 tarihi saat 12.00'de gerçekleşecek. İhale katılımcıları saat 11.30'a kadar teklif verebilecek.

3) Hyatt Regency Oteli: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın satışa çıkardığı diğer otel ise Hyatt Regency Oteli. İBB Hyatt Regency Oteli'nin arsasını ve üzerinde bulunan 5 yıldızlı oteli, arsa üzerindeki mükellefiyetleri ve hakları birlikte satacak.
İBB'nin satışa çıkardığı Hyatt Regency Oteli 14 bin 793 metrekare arsa üzerinde ve 44 bin 4 metrekare inşaat alanına sahip. Hyatt Regency Oteli'nde 360 oda bulunuyor.
Otel için İBB'nin istediği tahmini bedel 207milyon TL. Geçici teminat ise 6 milyon 210 bin TL. İhale kapalı zarf usulü ile 7 Nisan 2010 tarihinde saat 12.00'de yapılacak. Saat 11.30'a kadar teklif verilebilecek.
İBB her iki otelin ihalesini de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın Saraçhanedeki Encümen Salonu'nda gerçekleştirecek.
.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Svvissotel için belirlediği muhammen bedel 460 milyon TL iken, Hyatt Regency için bu rakam 207 milyon TL.
5'er şirket şartname aldı!
Swissotel'in sahibi, Hüsnü Özyeğin'e ait Fiba Grubu ve Fenerbahçe Kulübü İkinci Başkanı Nihat Özdemir'e ait Libak Grubu da şartname aldı. Şartname alan diğer şirketler ise Remax Gayrimenkul Yatırım ve Turizm A.Ş., Güzel Oteller Turizm, Bomonti Uluslararası Kongre Turizm Yatırım Ticaret A.Ş. oldu.
İBB'nin bugün ihalesini gerçekleştireceği Hyatt Regency Oteli için de Fiba'ya ait Anadolu Japon Turizm hariç, aynı 4 şirket şartname aldı. Bunlara bir de Özbek İnşaat Turizm Ticaret dahil oldu. Fakat 35 dönüm arazi için 380 odalı otelin sahibi Doğuş Grubu henüz atağa geçmedi.

Hyatt Regency'de şartname alanlar
1)Limak İnşaat,
2)Remax Gayrimenkul yatırım
3)Güzel oteller
4)Bomonti Uluslar arası Kongre ve Turizm
5)Özbek İnşaat
6)Amplio İstanbul Otel Yatırım
7)Göktrans Turizm ve Ticaret
Tebernüş Kireçci

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Üç dev gayrimenkul 1.1 milyar lirayla satışta
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hyatt Regency ve Swiss Otel'in arsasını, TOKİ ise Ali Sami Yen Stadı'nın arsasını satışa çıkarıyor

İstanbul'un merkezi lokasyonlarında bulunan üç dev gayrimenkul satılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Swiss Otel ve Hyatt Regency'nin arsası, TOKİ ise Ali Sami Yen Stadyumu için ihaleye çıkacak.
Swiss Otel'in satışı için teklifler 14 Nisan'da alınıyor. Otelin arsası ve binası için 460 milyon lira tahmini bedel isteniyor.

Bugün ihalesi yapılacak Hyatt Regency ise istenen tahmini bedel 207 milyon lira. 16 Nisan'da açık artırmayla satılacak Ali Sami Yen arsası için 407 milyon 25 bin lira muhammen bedel belirlendi.

Tüm haklarıyla satılıyor
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Beşiktaş'taki 5 yıldızlı Swiss Otel tüm haklarıyla birlikte satılacak. Satışa çıkarılan The Bosphorus Swissotel 74 pafta, 684 adada 1, 2 ve 4 parseller üzerinde.

Swissotel'in bu üç parseldeki toplam arsa büyüklüğü 72 bin 422 metrekare, inşaat alanı ise 63 bin 928 metrekare. Arsanın üzerinde bulunan The Bosphorus Swissotel 600 oda kapasiteli.

Hyatt Otel ihalesi bugün
Otele biçilen geçici teminat ise 13 milyon 800 TL. Otelin satış ihalesi kapalı teklif usulüyle gerçekleşecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın satışa çıkardığı diğer otel ise Hyatt Regency Oteli. İBB Hyatt Regency Oteli'nin arsasını ve üzerinde bulunan 5 yıldızlı oteli, arsa üzerindeki mükellefiyetleri ve hakları birlikte satacak.

Hyatt Regency Oteli 14 bin 793 metrekare arsa üzerinde ve 44 bin 4 metrekare inşaat alanına sahip. Hyatt Regency Oteli'nde 360 oda bulunuyor. İhale kapalı zarf usulü ile bugün saat 12.00'de yapılacak. Saat 11.30'a kadar teklif verilebilecek.

İBB her iki otelin ihalesini de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın Saraçhanedeki Encümen Salonu'nda gerçekleştirecek.

Bu arada, TOKİ 16 Nisan'da ihaleye çıkaracağı Ali Sami Yen Stadı'nın arsasını Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen Avrupa'nın en önemli emlak fuarlarından biri olan MIPIM'de yabancı yatırımcıların dikkatine sunmuştu. 

TOKİBaşkanı Erdoğan Bayraktar, stadın önündeki 10 dönümlük alanın da park  yapılacağını, böylece Mecidiyeköy'ün nefes alacağını söylemişti.

Swiss'in 5, Hyatt'ın 7 talibi var
Swiss Otel'in sahibi Hüsnü Özyeğin'e ait Fiba grubu ve Fenerbahçe Kulübü ikinci Başkanı Nihat Özdemir'e ait Limak grubu, Remax Gayrimenkul, Güzel Oteller Turizm, Bomonti Uluslararası Kongre Turizm Swiss Otel için şartname aldı.
Hyatt Regency Oteli için de Limak İnşaat, Remax Gayrimenkul, Güzel Oteller, Bomonti Uluslararası Kongre Turizm, Özbek İnşaat, Amplio İstanbul Otel Yatırım ve Göktrans Turizm olmak üzere 7 talipli şartname şartname aldı. 380 odalı otelin sahibi Doğuş grubunun ise henüz atağa geçmediği belirtildi.

 TOKİ, nisanda  ihaleye çıkıyor
TOKİ, daha önce Seyrantepe Spor Kompleksi projesi ile birlikte değerlendirdiği Ali Sami Yen Stadı'nın arazisini, Seyrantepe'de yaşanan gelişmelerden sonra, şimdi tek başına ihaleye çıkarıyor.
TOKİ, Ali Sami Yen Stadı'nın arazisinin satışı için, 16 Nisan'da açık artırma yapacak. Arsa için 407 milyon 25 bin lira muhammen bedel belirlendi.
TOKİ'den verilen bilgiye göre, İstanbul-Şişli'de bulunan 34 bin 640,43 metre kare yüzölçümlü, 1199 ada 384 parsel numaralı Ali Sami Yen Stadyumu arsası, 16 Nisan Cuma günü, saat 14.30'da, 407 milyon 25 bin lira peşin muhammen bedel üzerinden, açık artırmayla satışa çıkarılacak. İhale, TOKİ'nin Bilkent'teki merkezinde bulunan konferans salonunda yapılacak. Açık artırma sonucunda en yüksek teklifi veren istekli, taşınmazı vadeli almak isterse yüzde 20'si peşin 48 ay vade ile ödeme yapabilecek. Arsa satışı, yüzde 18 KDV'den muaf olacak.
İhaleye ilişkin broşür, katalog, şartname, sözleşme gibi bilgi ve belgeleri TOKİ'den alınabilir.
Tebernüş Kireçci

TOKİ, Ali Sami Yen'i 407 milyon TL'ye satışa çıkıyor
Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Ali Sami Yen Stadı arazisini, 407 milyon 25 bin lira muhammen bedel üzerinden, 16 Nisan'da açık artırmayla satışa çıkaracak.

TOKİ, Ali Sami Yen Stadı arazisini daha önce Seyrantepe Spor Kompleksi projesiyle birlikte değerlendirmişti. Seyrantepe'deki spor kompleksinin yapım ihalesiyle Ali Sami Yen Stadı yerine yapılacak ticari kompleksin yapımı, aynı ihale kapsamında değerlendirilmişti. Seyrantepe stadı inşaatında yaşanan gecikme sonra ihale iptal edildi ve spor kompleksinin yapım işi ile Ali Sami Yen arazisine yapılacak ticari kompleks işi binbirinden ayrıldı. TOKİ, İstanbul-Mecidiyeköy'deki 34 bin 640,43 metrekare yüzölçümlü Ali Sami Yen Stadyumu arsasını 16 Nisan Cuma günü, saat 14.30'da açık artırmayla satmaya çalışacak.

1 milyar lira konuşuluyor
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, daha önce yaptığı bir açıklamada, önce `arsa satışı'nı deneyeceklerini yeterli teklif gelmezse, hasılat paylaşımı yöntemiyle tekrar satışa sunacaklarını söylemişti. Erdoğan Bayraktar, "Arsa için 250 milyon lira ekspertiz değeri belirlendi. Ancak biz buradan daha fazla gelir bekliyoruz. Arsa değeri için 800 milyon-1 milyar lira gibi değerler ifade ediliyor. Bu ancak uygulama projesinin değeri olabilir" diye konuşmuştu.
Hürriyet

Galatasaray'ın mabedi 407 milyona satışa çıkıyor
Ali Sami Yen Stadı'nın arazisi, 407 milyon lira muhammen bedel üzerinden TOKİ tarafından 16 Nisan'da açık artırma ile satılacak
TOPLU Konut İdaresi'nin (TOKİ), Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen emlak fuarı MIPIM'de yabancı yatırımcıların da dikkatine sunduğu Ali Sami Yen Stadı'nın arazisi ihaleye çıkarılıyor. TOKİ, Ali Sami Yen Stadı'nın arazisinin satışı için, 16 Nisan'da açık artırma yapacak. Arsa için 407 milyon 25 bin lira muhammen bedel belirlendi.

16 NİSAN'DA
TOKİ'den verilen bilgiye göre, İstanbul-Şişli'de bulunan 34 bin 640,43 metre kare yüzölçümlü, Ali Sami Yen Stadyumu arsası, 16 Nisan Cuma günü, saat 14.30'da, 407 milyon 25 bin lira peşin muhammen bedel üzerinden, açık artırma ile satışa çıkarılacak. İhale, TOKİ'nin Bilkent'teki merkezinde bulunan konferans salonunda yapılacak. Açık artırma sonucunda en yüksek teklifi veren istekli, taşınmazı vadeli almak isterse yüzde 20'si peşin 48 ay vade ile ödeme yapabilecek. Arsa satışı, yüzde 18 KDV'den muaf olacak. Açık artırmaya girecek olanlardan katılım teminatı olarak toplantı öncesinde 1 milyon lira alınacak. TOKİ, daha önce, Ali Sami Yen Stadı'nın arsasını Seyrantepe Projesi kapsamında ihale etmişti. İhale kapsamında, ihaleyi alan firma Seyrantepe'yi yapacak, buna karşılık Ali Sami Yen arazisi üzerinde de istediği rant projesini uygulayacaktı. Ancak, Seyrantepe Spor Kompleksinin inşaatında yaşanan sorunlar nedeniyle, Ali Sami Yen Stadı arazisi bu projeden ayrıldı ve arazinin ayrıca değerlendirilmesine karar verildi.

'Savarona Devlet Konuk Evi olsun'
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Ender Yorgancılar, Atatürk'ün yatı Savarona'nın işletme hakkının alınmasıyla ilgili raporun hazırlanarak, yönetim kuruluna sunulduğunu bildirdi. İşadamı Kahraman Sadıkoğlu'nun devretmek istediği yatta TOBB Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Parseken ile incelemede bulunduklarını belirten Yorgancılar, "Savarona Türkiye'nin sembollerinden biridir. Bu yatın aslına uygun olarak İstanbul'da üst düzey yabancı konukların ağırlanmasında kullanılması gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı veya Başbakanlık'ın Savarona yatını Devlet Konuk Evi gibi bir işlevle kullanması çok daha doğru olur'' diye konuştu.

1 milyar dolar telaffuz edildi
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, arsa için 800 milyon-1 milyar lira gibi değerler ifade edildiğini belirterek, "Bu ancak uygulama projesinin değeri olabilir" demişti.
Sabah

Ali Sami Yen, 407 milyon TL'ye satışa çıktı
Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Ali Sami Yen Stadyumu'nu satıyor. Toplu Konut İdaresi, daha önce Seyrantepe Spor Kompleksi projesi ile birlikte değerlendirdiği Ali Sami Yen Stadı'nın arazisini, Seyrantepe'de yaşanan gelişmelerden sonra tek başına ihaleye çıkarıyor.

İdare'den yapılan açıklamada, İstanbul-Şişli'deki 34 bin 640 metrekare yüzölçüme sahip Ali Sami Yen Stadyumu arsası 16 Nisan Cuma günü 407 milyon 25 bin lira muhammen bedel üzerinden açık artırma ihalesiyle peşin olarak satılacak. TOKİ'nin Bilkent'teki merkez binasında yapılacak ihalede en yüksek teklifi veren istekli, taşınmazı vadeli almak isterse yüzde 20'si peşin 48 ay vade ile ödeme yapabilecek. TOKİ ayrıca, satışın yüzde 18 KDV'den muaf olduğunu duyurdu. İhaleyle ilgili dokümanlar TOKİ'nin Bilkent'teki merkezinden veya İstanbul-Halkalı'daki Uygulama Dairesi Başkanlığı'ndan bedelsiz olarak temin edilebilecek. Açık artırmaya katılacak olan gerçek veya tüzel kişilerden, katılım teminatı olarak toplantı öncesinde 1 milyon lira alınacak. TOKİ, Ali Sami Yen Stadı'nın arsasını, Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen, Avrupa'nın en büyük, dünyanın sayılı emlak fuarlarından olan MIPIM'de de yabancı yatırımcıların dikkatine sunmuştu.
Zaman

Ali Sami Yen metrekaresi 7 bin 730 dolardan satışta 
TOKİ, Ali Sami Yen Stadı arazisini 407 milyon liraya satışa çıkarıyor. 34.640 metrekarelik arazinin metrekare fiyatı başlangıç bedeliyle 7.730 doları buluyor. Açık artırmada fiyat yükselirse yeni rekor gelecek

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), daha önce proje karşılığı Eren Talu'ya devredilen ancak Talu'nun zor duruma düşmesi nedeniyle geri alınan Ali Sami Yen Stadı arsasını rekor fiyattan satış masasına koydu. Ali Sami Yen arsası 16 Nisan'da 407 milyon 25 bin liralık başlangıç bedeliyle açık artırmaya çıkararılıyor. Mecidiyeköy'deki 34 bin 640 metrekarelik arsanın muhammen bedeline göre metrekaresine 11 bin 750 lira yani 7 bin 730 dolar değer biçildi. Bu fiyatıyla stadın arsası İstanbul'da bugüne kadar büyük arsalar içinde metrekare bazında en pahalı satış olan Karayoları arazisinden sonra ikinci en yüksek metrekare fiyatı olacak.

350 YENİ ŞOK MAĞAZASI
Zorlu Holding 2007 yılında 96 bin metrekarelik Karayolları arsasını Özelleştirme İdaresi'nden toplam 800 milyon dolara almış ve arazinin metrekare fiyatı 8 bin 290 dolara gelmişti. İstanbul'un en pahalı arazisi unvanını ise Soyak Grubu'nun Zincirlikuyu'da metrekaresine 10 bin 690 dolar ödediği 11 dönümlük arazi taşıyor. İhale, TOKİ'nin Bilkent'teki merkezinde bulunan konferans salonunda yapılacak. Açık artırma sonucunda en yüksek teklifi veren istekli, taşınmazı vadeli almak isterse yüzde 20'si peşin 48 ay vade ile ödeme yapabilecek. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, konuyla ilgili daha önce `arsa satışı'nı deneyeceklerini, yeterli teklif gelmezse, hasılat paylaşımı yöntemi ile tekrar satışa sunabileceklerini söylemişti. Arsa için 250 milyon lira ekspertiz değeri belirlendiğine işaret eden Bayraktar, ancak kendilerinin buradan daha fazla gelir beklediklerini belirtirken, `'Arsanın değeri konusunda 800 milyon-1 milyar lira gibi değerler ifade ediliyor. Bu ancak uygulama projesinin değeri olabilir.  Buradan iyi gelir bekliyoruz'' diye konuşmuştu.

Talu, Seyrantepe'yle almıştı
TOKİ, Ali Sami Yen Stadı'nın arsasını Seyrantepe Projesi kapsamında 2007 yılında Eren Talu-Alke İnşaat'a ihale etmişti. İhaleyi alan firma Seyrantepe'yi yapacak, Ali Sami Yen arazisi üzerinde de istediği projeyi uygulayacaktı. Ancak, Seyrantepe Spor Kompleksi'nin inşaatında sorunlar yaşandı. Ali Sami Yen Stadı arazisi bu projeden ayrıldı ve arazinin ayrıca değerlendirilmesine karar verildi. TOKİ, Seyrantepe projesi Temmuz 2009'da iptal ederken, yeni haleyi Varyap-Uzunlar ortaklığı almıştı.
Star

TOKİ, Ali Sami Yen için 407 milyon TL'den açık artırmaya çıkıyor
TOKİ, Ali Sami Yen Stadı'nın arazisini 16 Nisan'da ihaleye çıkarıyor. Yaklaşık 34 dönümlük arazinin muhammen bedeli ise 407 milyon 25 bin lira. İhaleye katılan firmalardan ise 1 milyon TL katılım teminatı alınacak

Toplu Konut İdaresi'nden (TOKİ) verilen bilgiye göre, İstanbul-Şişli'de bulunan 34 bin 640,43 metre kare yüzölçümlü, 1199 ada 384 parsel numaralı Ali Sami Yen Stadyumu arsası, 16 Nisan Cuma günü, saat 14.30'da, 407 milyon 25 bin lira peşin muhammen bedel üzerinden, açık artırma ile satışa çıkarılacak. Açık artırma sonucunda en yüksek teklifi veren istekli, taşınmazı vadeli almak isterse yüzde 20'si peşin 48 ay vade ile ödeme yapabilecek. Arsa satışı, yüzde 18 KDV'den muaf olacak.
Açık artırmaya katılacak olan gerçek veya tüzel kişilerden, katılım teminatı olarak toplantı öncesinde 1 milyon lira alınacak. 'Katılım Teminatı' ve satışa ilişkin diğer ödemeler, TOKİ'nin ilgili banka hesabına yatırılacak ve katılım teminatını ödeyen her bir gerçek ve tüzel kişi için bir bayrak numarası verilecek. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, konu ile ilgili olarak daha önce 'Arsa için 250 milyon lira ekspertiz değeri belirlendi. Arsanın değeri konusunda 800 milyon 1 milyar lira gibi değerler ifade ediliyor. Bu ancak uygulama projesinin değeri olabilir. TOKİ'nin bu projeden alacağı gelir, ihale ile ortaya çıkacaktır. Tabii ki bize verilecek değerin ekspertiz değerinin üzerinde olması gerekiyor. Eğer arsa satışından iyi teklif gelmezse, hasılat paylaşımı ihalesi yaparız. Biz buradan iyi gelir bekliyoruz' diye konuşmuştu.

Sezon sonunda çalışma başlar
TOKİ, Ali Sami Yen Stadı'nın arsasını, Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen ve bu yıl TOKİ ve Emlak Konut'un ilk kez katıldığı, MIPIM fuarında yabancı yatırımcıların dikkatine sunmuştu. TOKİ Başkanı Bayraktar da, ihalenin sonuçlanması durumunda, futbol sezonunun sonunda firmanın çalışmalara başlayabileceğini belirtirken, Ali Sami Yen'in arsasının önündeki 10 dönümlük alanın da park yapılacağını, ''Mecidiyeköy'e nefes aldırılacağını'' açıklamıştı.
Akşam

TOKİ, Ali Sami Yen Stadı için ihaleye çıkıyor
Ali Sami Yen Stadı'nun bulunduğu arsa, 407 milyon 25 bin lira muhammen bedel ile 16 Nisan cuma günü saat 14.30'da açık artırmaya sunulacak

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), daha önce Seyrantepe Spor Kompleksi projesi ile birlikte değerlendirdiği Ali Sami Yen Stadı'nın arazisini, Seyrantepe'de yaşanan gelişmelerden sonra, şimdi tek başına ihaleye çıkarıyor.

TOKİ, Ali Sami Yen Stadı'nın arazisinin satışı için, 16 Nisan'da açık artırma yapacak. Arsa için 407 milyon 25 bin lira muhammen bedel belirlendi.

TOKİ'den verilen bilgiye göre, İstanbul-Şişli'de bulunan 34 bin 640,43 metre kare yüzölçümlü, 1199 ada 384 parsel numaralı Ali Sami Yen Stadyumu arsası, 16 Nisan Cuma günü, saat 14.30'da, 407 milyon 25 bin lira peşin muhammen bedel üzerinden, açık artırma ile satışa çıkarılacak.

İhale, TOKİ'nin Bilkent'teki merkezinde bulunan konferans salonunda yapılacak. Açık artırma sonucunda en yüksek teklifi veren istekli, taşınmazı vadeli almak isterse yüzde 20'si peşin 48 ay vade ile ödeme yapabilecek. Arsa satışı, yüzde 18 KDV'den muaf olacak.

İstekliler, ihaleye ilişkin broşür, katalog, şartname, sözleşme vb. bilgi ve belgeleri TOKİ'nin Bilkent'teki merkezinden veya İstanbul-Halkalı'daki Uygulama Dairesi Başkanlığından bedelsiz olarak temin edebilecek.

Açık artırmaya katılacak olan gerçek veya tüzel kişilerden, katılım teminatı olarak toplantı öncesinde 1 milyon lira alınacak. "Katılım Teminatı" ve satışa ilişkin diğer ödemeler, TOKİ'nin ilgili banka hesabına yatırılacak ve katılım teminatını ödeyen her bir gerçek ve tüzel kişi için bir bayrak numarası verilecek.

TOKİ, Ali Sami Yen Stadı'nın arsasını, Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen ve bu yıl TOKİ ve Emlak Konut'un ilk kez katıldığı, Avrupa'nın en önemli, dünyanın sayılı emlak fuarlarından olan MIPIM'de de yabancı yatırımcıların dikkatine sunmuştu.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, konu ile ilgili olarak "arsa satışı"nı deneyeceklerini, yeterli teklif gelmezse, hasılat paylaşımı yöntemi ile tekrar satışa sunabileceklerini söylemişti. Arsa için 250 milyon lira ekspertiz değeri belirlendiğine işaret eden Bayraktar, ancak kendilerinin buradan daha fazla gelir beklediklerini belirtirken, "Arsanın değeri konusunda 800 milyon-1 milyar lira gibi değerler ifade ediliyor. Bu ancak uygulama projesinin değeri olabilir. TOKİ'nin bu projeden alacağı gelir, ihale ile ortaya çıkacaktır. Tabii ki bize verilecek değerin ekspertiz değerinin üzerinde olması gerekiyor. Eğer arsa satışından iyi teklif gelmezse, hasılat paylaşımı ihalesi yaparız. Biz buradan iyi gelir bekliyoruz" diye konuşmuştu.

Bayraktar, ihalenin sonuçlanması durumunda, futbol sezonunun sonunda firmanın çalışmalara başlayabileceğini belirtirken, Ali Sami Yen'in arsasının önündeki 10 dönümlük alanın da park yapılacağını, "Mecidiyeköy'e nefes aldırılacağını" açıklamıştı.

TOKİ, daha önce, Ali Sami Yen Stadı'nın arsasını Seyrantepe Projesi kapsamında ihale etmişti. İhale kapsamında, ihaleyi alan firma Seyrantepe'yi yapacak, buna karşılık Ali Sami Yen arazisi üzerinde de istediği rant projesini uygulayacaktı. Ancak, Seyrantepe Spor Kompleksinin inşaatında yaşanan sorunlar nedeniyle, Ali Sami Yen Stadı arazisi bu projeden ayrıldı ve arazinin ayrıca değerlendirilmesine karar verildi.
Radikal


Geri Dön