23 / 04 / 2024

Swissotel'in rezidansını Khuan Chew yeniliyor!

Swissotel'in rezidansını Khuan Chew yeniliyor!

Swissotel'in rezidans bölümü 20 milyon dolara Burj el Arab'ın iç mimarı Khuan Chew tarafından yenileniyor. Otelin tamamı 3 yıl içinde 45 milyon dolara renöve edilecek



İstanbul'u ilk defa rezidans yaşamı ile tanıştıran Swissotel The Bosphorus'un bünyesinde bulunan ve bir süredir renovasyondan geçen rezidans bölümünü Burj el Arab'ın iç dizaynırı Mimar Khuan Chew yeniliyor. Japon asıllı ve Londra'da ofisi bulunan mimarın, Khuan Chew Assosiation (KCA) markasıyla aralarında Dubai Havalimanı, Suudi Arabistan Kralı Abdulaziz'in yatları ile Dubai metrosunun da bulunduğu dünyanın en büyük otel ve turizm yatırımlarında imzası bulunuyor. Chew, Swissotel'in rezidanslarının hem içi hem de dış mimarisini yenileyecek. 2005 yılında FİBA Holding'in patronu Hüsnü Özyeğin tarafından satın alındıktan sonra yeniden elden geçirilen otelin rezidans bölümündeki restorasyon Eylül 2008'den bu yana devam ediyor. Swissotel The Bosphorus Genel Müdürü Gerhard Struger, geçen yılın en büyük renovasyonu olan rezidansların toplam yatırım maliyetinin 15-20 milyon dolar civarında olacağını kaydetti. Struger, artık tamamen eskiyen ve çağın teknolojilerine yanıt vermeyen rezidansların sadece kolonlarının kalmak suretiyle tamamen yıkıldığı ve modern teknolojilerle yeniden inşa edildiğini söyledi.

SAYI AZALACAK
Struger, Swissotel Living markasıyla işletilecek ve uzun dönemli kiralama yapılacak olan rezidansların sayısının da değişeceğini kaydetti. 74 adet suit ve residential apartmanın bulunduğu bölümdeki rezidans sayısı 65'e indirilecek. Ancak rezidansların metrekareleri büyütülecek. renovasyonun 2010 yılında tamamlanması planlanıyor.

Fiba Swissotel'i satacak mı?
BİR süredir kulislerle Fiba Holding'in oteli yeniledikten sora satacağı iddiaları yer alıyor. Struger, bu iddialara "Fiba Holding oteli aldığı günden itibaren satılacağı dedikoduları yayılıyor. Biz renovasyonu günün ihtiyaçlarına cevap vermek için yapıyoruz. 3 yıl sürecek yeni bir restorasyon sürecine daha gireceğiz" şeklinde yanıt verdi.

Bugün yüksek yarın düşük sezon
TURİZM sektörünün de küresel ekonomik krizden etkilendiğini söyleyen Struger, İstanbul'da turizmin geleceğini çok negatif görmediğini söyledi. Struger, turizminde artık sezon kavramının kalmadığını söyleyerek, "Bugün yüksek, yarın düşük sezon olabilir" diye konuştu. Struger ilk 6 ayda müşteri sayısında yüzde 10, harcamalarda ise yüzde 20 düşüş yaşadıklarını da sözlerine ekledi.
Dilek Taş/Sabah


Geri Dön