16 / 04 / 2024

Taca İnşaat Kuzey Irak'ta konut ve AVM yapmayı planlıyor!

Taca İnşaat Kuzey Irak'ta konut ve AVM yapmayı planlıyor!

Taca Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Akkurt, Libya'da yaşanan olayların yarattığı etkilere dikkat çekti. Libya'da 1.2 milyar dolarlık bir proje üzerinde çalıştıklarını, ancak, çalışmayı olaylar nedeniyle ara verdiklerini belirtti...  



1974 yılından beri inşaat sektöründe hizmet veren Taca Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Akkurt, Libya'da yaşanan olayların yarattığı etkilere dikkat çekti. Libya'da 1.2 milyar dolarlık bir proje üzerinde çalıştıklarını, ancak, çalışmayı olaylar nedeniyle ara verdiklerini belirten Akkurt, şöyle konuştu:

"Proje üç yılda bitecekti. Başlayalı altı ay olmuştu. 1000 işçi çalışıyordu. Bingazi'de yürüyüşler ilk başladığında oradaydım ben ve büyüyeceğini hissettim ve 79 kişi olan tm Türk personelime uçak bileti alıp Türkiye'ye getirdim.

Fransa'nın Libya'yı bombaladığı günün iki gün öncesinde Libya'ya gittim. Sözleşmeleri fesh etmek veya bir çözüm bulmak için. Sözleşme feshedilme karan alındı ancak işlemler yapılamıyor. Her şey durmuş durumda. Libya'yı rahat bırakmak lazım. 1 haftalık müdahale Libya'yı 1 yıl geriye götürür. Bizim iş makinelerimiz ofislerimizin akıbetini bilmiyoruz."

Libya'dan 25 bin Türk işçisinin geri döndüğünü vurgulayan Akkurt, bu insanlara yeni işler bulunması gerektiğine dikkat çekerek, "Ayrıca devletimizin oradaki teminat mektubu riskimizle ilgili acilen çalışma yapması lazım. Milyon dolarlık teminat mektuplarımız kağıt olarak kalmamak" dedi.

Akkurt, ülkedeki projeler hakkında bilgi verdi. Bingazi ve Tripoli'de büyük kapsamlı iki projeleri olduğunu söyleyen Akkurt, projelerin oteller, A VM'ler, villa rekraasyon alanı, eğlence parkı ve kafelerden oluştuğunu kaydetti.


Burada 10 saatten fazla çalışımaz

Tayyar Akkurt, çalışma yöntemlerine dikkat çekti. Taca İnşaat'ta 10 saatten fazla çalışılmayacağım vurgulayan Akkurt, İşini planlayamayan vardiya yapar. Gece çalışmak inşaatta risktir. Gece çalışan personel gündüz uyuması gerekir ki gündüz uykusu gece uykusu gibi değildir." Ortaya koydukları performans ve gelecek planlamaları hakkında konuşan Akkurt, geçen yıl 350 milyon dolar ciro yaptıklarını, bu yılkı" hedeflerinin ise 200 milyon dolar olduğunu belirtti.

Kuzey Irak'a teklif
Türkiye'de en son İstanbul Kongre Merkezi'ni 13 ay gibi çok kısa sayılabilecek bir süreçte tamamladıklarını vurgulayan Akkurt, "Buradaki hızımız çok konuşuldu. Ama bu inşaatın 2.5 katı büyüklüğündeki inşaatı 13 ayda tamamladığımız da oldu. Bu arada Tekirova, Bodrum ve Kemer'deki Rixos otelleri, Forum Mersin AVM, Denizli Terrace Park AVM ve Antalya'daki Terra City'i biz yaptık" dedi. Gelecek beş yılı da planladıklannı ifade eden Akkurt, işlerin yüzde 40 kadarını Türkiye'de, geri kalanı ise yurtdışında devam ettirmeyi amaçladıklarını söyledi. Kuzey Irak'ta konut ve AVM inşaatı için teklif götürme aşamasında olduklarını belirtti.
Milliyet


Geri Dön