26 / 04 / 2024

Tadilat çalışmalarında iç mimar desteği önemli!

Tadilat çalışmalarında iç mimar desteği önemli!

Tadilat işlerini işinin ehli, uzun zamandır beraber çalışan bir ekibi olan iç mimarla yapmak, içinizin rahat olmasını sağlar. Birbirini tanımayan ekipler yan yana çalıştığında, problem çıkma olasılığı daha yüksektir



Kendi bulacağınız ustalar işi yarım bırakabilir, söylendiği zamanda bitirmeyebilir ve sizden habersiz malzemeler kullanabilirler. Öte yandan ustaların başında duracak ve evi bir proje uyarınca yapacak profesyonel bir iç mimarla anlaşmak, hesap verebilirlik , ve işin doğru şekilde yapılması açısından önemli. Mümkünse iş başlamadan projenin üç boyutlu halini inceleyerek, yapılacak işlemlerden iyice emin olun.

Şayet bir ekiple çalışamıyorsamz, o zaman çalışacağınız ustaların referanslarını kontrol edin. Ödeme şeklini önceden belirleyin; mümkünse her iş bittikten sonra ustaların ödemesini yapın. Bu şekilde yapılan işlerde bir hata ya da hoşunuza gitmeyen bir durum olursa, düzeltilmesi daha çabuk ve kolay olur. Sizden habersiz bir şey yapmalarına izin vermeyin, başında duramasanız bile ne yaptıklarım takip edin. Kapsamlı bir fiyat araştırması yapın ve görünen parçalan kendiniz seçin. Her iki durumda da, işi yapacak şirket ya da ustalarla bir sözleşme imzalayın. Sözleşmede kullanılacak malzemeleri, işin süresini, karşı tarafın sigortasız işçi çalıştırmayacağını belirten maddelerin bulunmasına dikkat edin. Ustalann işi yarım bırakması, düzgün yapılmayan mantolamanm bir süre sonra duvardan çıkması, ya da iş yapılırken hırsızlık olması hukuken 'malın ayıplı çıkması' anlamına gelir. Bu tip durumlarda işin tamamlanması yeni bir mal ile değiştirilmesi veya tazminat isteme gibi çeşitli haklara sahip olduğunuzu unutmayın.
 
Hürriyet Emlak


Geri Dön