19 / 04 / 2024

Tahincioğlu'ndan New York’a yeni konut projesi!

Tahincioğlu'ndan New York’a yeni konut projesi!

Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, yeni projeleri ve yatırımlarını anlattı. Tahincioğlu, New York’ta yeni bir konut projesine başlayabileceklerini söyledi.



Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, bir süre önce ABD’de yaşayan kayınbiraderiyle New York’ta dolaşırken aklından geçeni paylaştı:


- İstanbul’da önemli gayrimenkul projelerine imza attık. New York’ta da gayrimenkul projesi düşünüyorum.

Doktor olan babasının New York’ta emeklilik günleri için satın aldığı bir-iki akaryakıt istasyonundan deneyimli olan kayınbirader, taramayı o gözle yaptı:


- New York’ta bir akaryakıt istasyonu buldum. İçinde Dunkin Donats şubesi de var. İstersen satın alalım. Daha sonra orada ofis veya rezidans yapabiliriz.

ABD’de 250 milyon dolarlık akaryakıt zinciri sahibi oldu

Tahincioğlu, kayınbiraderi ile birlikte istasyon sahibiyle masaya oturdu. İstasyon sahibi şartını ortaya koydu:


- Benim böyle 3 akaryakıt istasyonum var. 3’ünü de alırsanız satarım.

Enişte-kayınbirader birbirine baktı, kararı verdi:


- Alıyoruz...

Özcan Tahincioğlu’nu kayınbiraderi ve Dominik Cumhuriyeti’nden bir arkadaşıyla New York, New Jersey ve Connecticut’da akaryakıt-Dunkin Donuts zinciri sahipliğine götüren yol böyle açıldı.

Tahincioğlu’nun ABD’deki farklı yatırımın öyküsünü gayrimenkul fuarı MIPIM sırasında Cannes’da Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Şeref Oğuz’un ev sahipliğinde gerçekleşen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki,  TOKİ  Başkanı Ergün Turan, Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı Arda Ermut ile gayrimenkul sektörü temsilcilerinin buluşmasında dinledim.


Buluşmada Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, CEO’su Kazım Köseoğlu, JLL Türkiye Başkanı ve MIPIM Türkiye Temsilcisi Avi Alkaş’la aynı masada oturduk. Konu yurtdışı yatırımlardan açılınca Tahincioğlu, kayınbiraderi ve Dominik Cumhuriyeti’nden ortağıyla New York’ta Atlantis adlı şirketi kurduğunu anlattı:

- Şun anda New York, New Jersey ve Connecticut’ta 110 akaryakıt istasyonu ve Dunkin Donats dükkanımız var. Sayı bu kadar artınca işletme de bizim için ayrı bir işe dönüştü.

Bu zincirin alımına yapılan yatırımı merak ettim, paylaştı:


- Biz söz konusu yerleri aslında gayrimenkul olarak aldık. Şu ana kadar yaptığımız yatırım 250 milyon doları buldu.

Fırsat çıktıkça yeni istasyonlara teklif verdiklerini belirtti:

- 50 şubeli bir zincire daha teklif verdik. Hedefimiz 1000 şubeli bir akaryakıt zincirine ulaşmak.

Tahincioğlu, gayrimenkul niyetiyle çıktığı New York yolculuğunda farklı bir sektöre yelken açtı...


1000 şube hedefi, Tahincioğlu ve ortaklarının ABD’de 2 milyar dolarlık yatırım büyüklüğüne ulaşacağını gösteriyor...




Hürriyet


Geri Dön