20 / 04 / 2024

Tahliye taahhütnamesi noter şartı!

Tahliye taahhütnamesi noter şartı!

Tahliye taahhütnamesi, kiracının kiraladığı konutu belli bir tarihte boşaltacağına dair imzaladığı belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tahliye taahhütname şartları nelerdir? Tahliye taahhütnamesi noter şartı var mı?



Tahliye taahhütnamesi noter şartı!

Tahliye taahhütnamesi, kiracının kiraladığı konutu belli bir tarihte boşaltacağına dair imzaladığı belge olarak karşımıza çıkıyor. Bu taahhütname ile, kiracı şartsız olarak tahliye edeceğini beyan etmiş oluyor.


Tahliye taahhütnamesinin geçerli sayılabilmesi için bazı özelliklere sahip olması gerekiyor. Aranan ilk şart, taahhütnamenin yazılı bir şekilde verilmesi.


Ayrıca taahhütnamenin ilk kira sözleşmesi yapılırken verilmemiş olması gerekiyor. Aksi durumda taahhütname geçersiz kabul ediliyor. Ve taahhütnamede özgür irade belirlenmiş bir tarihin belirtilmesi gerekiyor. Tahliye taahhütnamesi noter şartı aranmıyor.


Tahliye taahhüdü veren ancak buna rağmen evi boşaltmayan kiracılar hakkında dava açılabilmesi veya icra takibi yapılabilmesi için, taahhüt tarihinden 30 gün önce kiracıya ihtar çekilmiş olması gerekiyor.  


TAAHHÜT EDEN(KİRACI)

ADI SOYADI     (ÜNVANI)    :

 

MAL SAHİBİ (KİRALAYAN)

ADI SOYADI                  :          

 

TAHLİYE EDİLECEK

MECURUN ADRESİ              :

 

TAHLİYE TARİHİ              :

 

Halen kiracı olarak kullanmakta olduğum yukarıda yazılı adresteki taşınmazı hiçbir ihtar ve ihbara gerek kalmadan kayıtsız ve şartsız olarak Türk Borçlar Kanunu gereğince boş ve sağlam olarak yukarıda belirtilen tarihte tahliye edeceğimi adı geçen mal sahibinin icrai takibata geçerek yapacağı bilumum masrafları ve tahliyeyi geciktirmemden dolayı uğrayacağı zarar ve ziyanları hiçbir ihtar, ihbar ve hükme gerek kalmadan derhal nakden ve peşinen ödeyeceğimi beyan kabul ve taahhüt ederim.

 

TAAHHÜT TARİHİ                     :

 

TAAHHÜT EDEN                      :

 

İMZASI                      



Kiracı anahtar teslim etmezse ne yapılır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön