26 / 04 / 2024

Takılıp sökülebilen duvarlarla kişiye özel tasarım yapılıyor!

Takılıp sökülebilen duvarlarla kişiye özel tasarım yapılıyor!

Ama artık loft evlerin ve rezidansların çoğalmasıyla duvarlar da kendini yeniledi. Ortaya yeni bölme sistemler ve tasarımlar çıktı. Bu bölme duvar sistemleriyle yaşam alanlarınızı bölerek kendinize ait yeni odalar oluşturabiliyor



Duvar dendiğinde aklınıza ne geliyor Geleneksel tuğla ve dökme beton. Hadi en fazla alçıpan duvarlar... Ama artık loft evlerin ve rezidansların çoğalmasıyla duvarlar da kendini yeniledi. Ortaya yeni bölme sistemler ve tasarımlar çıktı. Bu bölme duvar sistemleriyle yaşam alanlarınızı bölerek kendinize ait yeni odalar oluşturabiliyor, varolan yerinizi daha ergonomik hale getirebiliyorsunuz

Bölme duvar sistemleri, cam ve modül kullanımıyla kısmen veya tamamen saydamlaştırılarak tasarlanmış duvar olarak da tarif ediliyor. Bölme duvarlar aynı zamanda estetik görüntüleri ve işlevsel oluşlarıyla da ilgi görüyor. Hafif olmaları rahatlıkla yerlerinin değiştirilmesini sağlıyor. Akustik olma özellikleri de onlara artı değer katıyor. çalışma ortamlarını çevresindeki gürültüden izole etme ve yangın tehlikesine karşı yalıtım özelliğine de sahipler. Dayanıklı alüminyum gövde profilleri, esneme ve deformasyonu ortadan kaldırıyor.

ZARAR VERMEDEN TAKILIP SÖKÜLÜYOR

Modüler duvarlar sizin yaratıcılığınıza bağlı olarak evin herhangi bir mekanında kullanılabiliyor. Eğer salonunuz biraz genişse ikiye bölebilir; böylece kendinize bir oturma odası yaratabilirsiniz. Ya da çalışma odasınızın bir bölümüne bölme duvar uygulayarak bu alanda kendinize bir de ayrı bir dinlenme odası yapabilirsiniz. Taban ve tavan profilleriyle mevcut zemin ve asma tavan sistemlerine sorunsuz bağlanıyor. Montaj çok kolay. İstediğiniz zaman sökebiliyorsunuz. Evinize hiçbir zarar vermiyor. Yüzey kaplamaları kolayca temizlenebilme özelliğine sahip.
Son dönemde bölme duvarlarda gün ışığından daha fazla faydalanmak, şeffaflık, yalın çizgilerin ön plana çıkması gibi endişelerle cam sistemler tercih ediliyor. Bu camların yüzeyi isteğe bağlı olarak desenlerle süslenebiliyor. Veya üzerlerine resim uygulaması bile yapılıyor. Bunun yanı sıra laminant, kumaş, doğal ahşap seçenekleri de var.

60 DESİBELE KADAR YALITIM

Bölme duvarlar da yeni teknolojilerden etkileniyor. Onların da hareketli, yarı otomatik, tam otomatik çalışanları mevcut. Bu duvarlada ses yalıtım özelliği daha fazla. Genelde otel, okul, konferans salonları, eğitim ve toplantı salonlarında kullanılıyor. İstenirse salon mutfak arasında, salon çalışma odası arasında veya yatak odası banyo arasında farklılık yaratmak için kullanmakta mümkün. Türkiye"de Aspen tarafından satışı gerçekleştirilen Alman Dorma markası 60 desibel"e varan ses yalıtım değerleri sunuyor.
Bu bölmelerin fiyatı seçilen malzeme, sistem tipi ve metrajına göre değişkenlik gösteriyor. Eğer bölme duvar yaptırmayı düşünüyorsanız ürünlerin sağlamlığına ve fonksiyonelliğine dikkat edin. Yangın ve ses sertifikalarını mutlaka görün.

çARşžIDAN BİLDİRİYORUM

* Tchibo"da satılan Cafissimo tek bir makineyle değişik kahve türleri hazırlıyor. Bu makineyle filtre kahvenin yanı sıra kolayca espresso, Americano, latte macchiato, cappuccino yapmak mümkün. Gereken basıncı ve su miktarını makine kendisi ayarlıyor. Tek kullanımlık vakumlu kapsüller, kahvenin aromasını fincana kadar koruyor.
İstenilen kahve türüne göre ayarlanabilen üç kademeli basınç sistemi ve 15 bara kadar yükselebilen demleme basıncı sayesinde farklı kahve türleri her seferinde aynı profesyonel kalite ve lezzetle elde ediliyor. Farklı renk seçenekleri bulunan kahve makinesi Cafissimo"nun, Standart Antrasit rengi yeni fiyatıyla 169.95, diğer renkleri 189.95 lira.
* De"Longhi"nin mini fanlı ısıtıcıları evinizde yaz aylarının sıcaklığını hissetmeniz için tasarlandı. Evinizin istediğiniz odasında kullanabileceğiniz fanlı ısıtıcılar aynı zamanda dört farklı renk seçeneğine sahip. Güvenlik termostatı sayesinde fanlı ısıtıcınızın sıcaklığı istediğiniz şekilde ayarlanabiliyor. Elektrik tasarrufu sağlıyor.

DEKO-ÖNERİ

Duvarlarını bu kış yenileyip renklendirebilirsiniz. Bunun için imdadınıza stensil baskılar ve duvar kağıtları yetişiyor. Büyük baskıların kişileri şaşırtma özelliğini kullanarak normal boyutlardaki objeleri duvar kağıtlarına taşıyabilir ve çarpıcı etkiler yaratabilirsiniz. Ayrıca yakın çekim fotoğraflanmış çiçekler, taşlar veya balıklarla bakım gerektirmeyen bir akvaryum veya bahçe de yaratmak mümkün. Mutfağınız için bulaşık makinesinin yanına tabakların yığıldığı bir model seçerek mekana espri katabilirsiniz. Manzara fotoğrafları da odalarınızı daha geniş göstermenizi sağlayıp derinlik kazandırıyor. Balkonlarınızı yeşillendirmek için vaktiniz yoksa balkon duvarlarınızda yerden çimlerin yükseldiği modellere yönelebilirsiniz.

çIKIYOR
* Duvarlara asılan büyük baskı fotoğraflar

İNİYOR
* Yağlı boya tablolar

O"NUN EVİNİN VAZGEçİLMEZLERİ
DERYA BÜYÜKUNCU (SPORCU)

* Televizyon izlediğim oturma grubum
* çok vakit geçirdiğim bilgisayar ve çalışma masam
* Gardrobum
* Gelen arkadaşlarımı ağarladığım yemek masam
Hürriyet/Hakan Gence


Geri Dön