26 / 04 / 2024

Taksim Fransız Başkonsolosluğu ve Kültür Merkezi'nde kira krizi!

Taksim Fransız Başkonsolosluğu ve Kültür Merkezi'nde kira krizi!

İstiklal Caddesi’nde bulunan Fransız Başkonsolosluğu ve Kültür Merkezi'nde binasındaki kafenin işletmecileri, başkonsolosluğun tahliye kararı için yargıya gitti. İşletmenin avukatı, tahliyenin Fransız demokrasisiyle uyuşmadığını dile getirdi. 



Taksim İstiklal Caddesi üzerinde yer alan Fransız Başkonsolosluğu ve Fransız Kültür Merkezi binası içindeki alanda çalışan kafenin işletmecileri, başkonsolosluğun zorla tahliye kararına tepki gösterdi. Milliyet'te yer alan habere göre; kafe sahipleri, kendilerini haksız yere çıkarmak isteyen konsolosluğa tazminat davası açarken, Başkonsolos ve diğer yetkililer hakkında da suç duyurusu yapacaklarını dile getirdi. 

Taksim Fransız Başkonsolosluğu ve Kültür Merkezi nde kira krizi!

Müvekkillerinin bina içerisindeki 352 metrekarelik alanın kiralanması konusunda Büyükelçilik ile kira sözleşmesi imzaladıklarını ve bu alanı kafe/bistro olarak işlettiklerini söyleyen avukat Cem Murat Sofuoğlu, “1 Ağustos tarihinde müvekkilimin işyerine girişi engellendi. Konsolosluğun bu eylemi TCK kapsamında suç teşkil etmekte. Kira sözleşmesine göre zilyetliğine kiracı sıfatıyla kullanım hakkına sahip olan müvekkilin konut dokunulmazlığı, mülkiyet hakkı, özel hayatının gizliliği ihlal edilmiştir” diye konuştu. Sofuoğlu, “Bu muamele demokrarisi ile övünen Fransa’nın hukuku ne denli ayaklar altına aldığının açıkça göstergesidir” dedi.  
 

AKM'nin inşaatı tamamlanıyor!


Geri Dön