20 / 04 / 2024

Taksim Meydanı düzenleme çalışmaları devam ediyor!

Taksim Meydanı düzenleme çalışmaları devam ediyor!

TAKSİM Meydanı’nda mayıs ayında başlayan düzenleme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Sona yaklaşılan zemin düzenlemeleri çalışmaları tamamlandıktan sonra oturma birimleri ve süs havuzları yapılacak, yeni ağaçlar dikilecek.



TAKSİM Meydanı’nda mayıs ayında başlayan düzenleme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Sona yaklaşılan zemin düzenlemeleri çalışmaları tamamlandıktan sonra oturma birimleri ve süs havuzları yapılacak, yeni ağaçlar dikilecek. Proje kapsamında Taksim Meydanı’nda bulunan Cumhuriyet Anıtı’nı daha da ortaya çıkarması beklenen düzenlemeler gerçekleştirilecek. Yeni planlamaya göre Taksim’e ‘aromatik bitki bahçesi’ de yapılacak.


13 Eylül 2013’te tamamlanarak yayalara açılan ancak betonarme görünümüyle eleştirilerin hedefi haline gelen Taksim Meydanı’ndaki çalışmalar geçtiğimiz mayıs ayında başlamıştı. Koruma kurulu onayıyla yürütülen çalışmalarda ilk önce zemin düzenlemesi yapıldı. Çalışmalar, bugünlerde metro istasyonun bulunduğu bölümde yoğunlaştı. Metroya zarar vermemek için titizlikle yürütüldüğü belirtilen çalışmaların tamamlanmasının ardından oturma birimleri ve süs havuzları yapılacak. Meydanda 3 bin 500 metrekarelik bir alanda aromatik bitki bahçesi bulunacak. Projede meydana 1700 yeni bitki dikilmesi planlanıyor. Taksim Meydan Düzenleme Projesi’yle trafik tünellerle meydan altına alınmış ve yayaların gezi parkı, Atatürk Kültür Merkezi, Talimhane ve İstiklal Caddesi arasında yürüyebildiği 100 bin metrekarelik alan inşa edilmişti.      


Hürriyet


Geri Dön