18 / 04 / 2024

Taksim Petek Residence projesinde metrekaresi 7 bin dolara!

Taksim Petek Residence projesinde metrekaresi 7 bin dolara!

Farklı mimari tasarımlar ve geliştirdiği özgün projeler ile gayrimenkul sektörünün öncü kuruluşlarından DAP Yapı, Taksim’deki yeni projesi Taksim Petek Residence’yi tanıttı.



DAP Yapı’nın Taksim’de geliştirdiği yeni projesi Petek Residence’ın tanıtımı, DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz’ın katılımıyla 17 Mayıs Salı günü, Divan İstanbul’da yapıldı.


DAP Yapı, ilhamını insanlık tarihi kadar eski, çağlar boyunca sağlıktan güzelliğe her alanda mucizeler yaratan dünyanın en tatlı ve eşsiz iksiri baldan alan bir mimari ve tasarım harikası Taksim Petek Residence’ı, geniş yaşam alanları, lüks, konfor ve ayrıcalık isteyenler için satışa sunuyor. 


Rezidans, ofis ve ticari ünitelerden oluşan, bal peteği motifli mimarisiyle fark yaratan DAP Yapı’nın konsept projeler zincirinin son halkası olan Taksim Petek Residence’da rezidansların tamamı balkonlu olarak tasarlanırken, üst katlarda yer alan dairelerde teras alanları da bulunuyor. 132 bağımsız bölümden oluşan ve akıllı bina sistemi teknolojisiyle hayata geçirilen Taksim Petek Residence’da, 112 rezidans, 15 ofis ve 5 mağaza, metrekaresi 7 bin ABD dolarından başlayan lansman fiyatlarıyla görücüye çıkıyor. 


72 ay vade ve 0 faizli lansman avantajının sunulduğu Taksim Petek Residence’da Suit, Grand Suit, King Suit olarak tasarlanan daireler, ofisler ve ticari üniteler yatırımcısını bekletmeden hemen teslim ediliyor.



Taksim Petek Residence projesinde metrekaresi 7 bin dolara!

Bal Peteğinden Esinlendi

İlhamını, dünyanın en tatlı ve eşsiz iksiri baldan alan ve dış cephesi bal peteği olarak tasarlanan Taksim Petek Residence, 1+1, 2+1 ve 3+1 seçeneklerine sahip rezidans dairelerin yanı sıra, ofisler ve dükkanlarla da şehrin yeni cazibesi olarak hayatın merkezinde çok yönlü yaşam ayrıcalığına davet ediyor. Kişiye özel ödeme seçeneklerinin sunulduğu Taksim Petek Residence, 112 rezidans, 15 ofis ve 5 mağaza olmak üzere 132 bağımsız bölümden oluşuyor. Suit, Grand Suit ve King Suit olarak tasarlanan daireler 103 m² - 239 m² aralığında değişiyor. Dubleks dairelerde konfor ve geniş yaşam alanlarının sunulduğu Taksim Petek Residence’ta ofisler 92 - 142 metrekare arasında değişirken, ticari ünitelerin büyüklükleri ise 183 metrekareden başlıyor. 



Ziya Yılmaz: “Projemizi Tasarlarken Arılardan Esinlendik”

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz yeni projeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Taksim Petek Residence, DAP Yapı’nın geliştirdiği diğer projelerde olduğu gibi tasarımı ve mimarisi kadar sunduğu lüks ve konforlu yaşam alanlarıyla tercih ediliyor. DAP Yapı olarak sıra dışı ve hakkında konuşulacak mimarilere sahip projeler geliştiriyoruz. Projemizi tasarlarken arılardan esinlenerek Gaudi’nin eserlerine benzeyen çok özel bir proje hayata geçirdik. Reklam ve tanıtım yapmadan projemizin yüzde 58’inin satışını tamamladık. Taksim’in göbeğinde inşaatı tamamlanmış ayrıcalıklı bir projeyi 2500 dolar taksitle satışa sunuyoruz. Arılar altıgen yuvacıklar yaparak mevcut alanı en iyi şekilde değerlendiriyor, böylece en az balmumuyla hafif fakat sağlam petekler yapabiliyor ve peteğin içine maksimum miktarda bal depolayabiliyorlar. Bal peteğinin oluşması tam anlamıyla mimari bir şaheser” dedi.



Taksim Petek Residence projesinde metrekaresi 7 bin dolara!

İstanbul’un Kalbinde Özel Bir Proje Geliştirdik

İstanbul’un merkezinde kaliteli ve lüks bir proje daha geliştirdiklerini belirten Ziya Yılmaz, “İstanbul’un kültür ve tarihi dokusunun, eğlencenin, alışverişin, lüks otellerinin merkezi konumundaki Taksim’de yer alan Petek Residence kendisine özel mimarisi ile bölgesine de değer katıyor. Beyoğlu, İstiklal ve Taksim üçgeninde dinamik ve elit bir yaşamın sunulduğu Taksim Petek Residence, iş, yaşam ve eğlence alanlarına olan yakınlığıyla lüks, ferah ve prestijli yaşam isteyenlere mükemmel bir yatırım imkânı sunuyor. Petek Residence daha önce geliştirdiğimiz projelerde olduğu gibi yatırımcısına yüksek prim sağlayacak. Hemen teslim ve lansman avantajlarından yararlanmak isteyenleri bu özel projeye davet ediyoruz. İstanbul’un her yerine ulaşılabilecek bir konumda olan projemiz bu kapsamda yerli ve yabancı yatırımcılardan yoğun talep görüyor” diye konuştu.


Prestijli Yaşam ve İş Alanı

Taksim meydanına yürüme mesafesinde bulunan Taksim Petek Residence’ta yer alan ofis ve suit sahipleri için kişiye özel lüks rezidans hizmetleri sunuluyor. Fitness, kapalı yüzme havuzu, sauna ve jakuzi alanlarının bulunduğu projede ofis katlarına özel asistan hizmeti ve lüks toplantı odaları yer alıyor.


Hayatın ritmi 7/24 Taksim’de! 

İstanbul’un en önemli merkezinde konumlanan Taksim Petek Residence, yaşamın tüm alanlarına temas edebilen bir noktada yer alıyor. Taksim Petek Residence, iş ve özel yaşamda mega kentin her türlü imkanından fazlasıyla yararlanılmasını sağlıyor. İstanbul’a hayat veren Taksim; şehrin tüm ritmini, heyecanını ve enerjisini yaşatmaya devam ediyor. 


Dünyanın en renkli alışveriş caddesinde doyasıya alışveriş keyfi yaşanırken, sanat ve kültürün tam içerisinde bulunuluyor. Ünlü gurme lokanta ve şık kafelerde lezzet şöleni yaşanırken, sinemalardan tiyatrolara, tarihi mekanlardan nostaljik dükkanlara kadar pek çok alternatif ve sınırsız ayrıcalıklar keşfediliyor. 


Taksim Petek’le ayrıcalığı tatmak…

Taksim Petek Residence projesi, Taksim Meydanı’na, metroya ve otobüs duraklarına yürüme mesafesinde konumlanıyor. Ev ve işyerine en kısa sürede ulaşılabilecek lokasyonda bulunan proje, her türlü ekipmana sahip toplantı odası, ayrıcalıklı yönetim odası, danışma, sekretarya bölümleri ve consierge gibi üstün nitelikli hizmetler ile de ayrıcalıklı bir yaşam fırsatı veriyor.



Web: http://www.dapyapi.com.tr/



Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;


Farklı mimari tasarımlarla proje geliştirmeye devam eden Dap Holding, yeni projesi Taksim Petek Residence’ta arı-petek formundan esinlendi. konut, ofis ve ticari ünitelerden oluşan projenin değeri 450 milyon lira olarak açıklandı. 112 rezidans, 15 ofis ve 5 mağazanın yer aldığı Taksim Petek Residence’ın projelendirme sürecinin 1.5 yıl sürdüğünü belirten Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, bölge yapısının ve tercihlerinin yatay yapıdan yana olduğunu belirterek, “Yatay mimaride yapabileceklerimizi düşünürken, ben arıları da çok severim, aklımıza bal peteği geldi. İşin sonunda müzeye konacak bir yapı yapmış olduk” dedi. Yılmaz, her zaman şehir merkezlerinde proje geliştirmeyi sürdürdüklerini vurgulayarak, Maslak’ta bir kentsel dönüşüm çalışmasına başladıklarını açıkladı. 


Gaudi gibi’

Ziya Yılmaz, “Biz yaptığımız projelerle gittiğimiz bölgeye 5 yılda kazanacağı primi 2 yılda kazandırıyoruz. Maslak’ta ciddi yol katettiğimiz projemiz dışında, Mecidiyeköy, Taksim, Maslak, Zincirlikuyu, Levent bölgeleriyle yakından ilgileniyoruz” diye konuştu. 


Yılmaz, Projeyi tasarlarken arılardan esinlenerek, İspanya’da ART Nouveau akımının öncüsü olan ve ünlü mimari eserleriyle tanınan Katalan mimar Antoni Gaudi’nin eserlerine benzeyen bir çalışma yaptıklarını söyledi. Yılmaz, “Arılar altıgen yuvacıklar yaparak mevcut alanı en iyi şekilde değerlendiriyor, böylece en az balmumuyla hafif fakat sağlam petekler yapabiliyor ve peteğin içine maksimum miktarda bal depolayabiliyorlar. Bal peteğinin oluşması tam anlamıyla mimari bir şaheser” diye konuştu. Tago Mimarlık imzası taşıyan projede dairelerin büyüklükleri 103 metrekare ile 239 metrekare arasında değişiyor.


72 ay vade

Fiyatları 700 bin dolardan başlayan rezidansları aylık 2 bin 500 dolar taksitle 72 ay vadeli olarak sattıklarını vurgulayan Yılmaz, “Bunu şirket bünyesinde ve bu projeye özel yapıyoruz. Taksim tarihinde böyle bir vade yoktur, Bizans’ta bile yoktur. Herkes burada kazansın istiyoruz” diye konuştu. Projenin 2 ay sonra teslim edileceğini belirten Ziya Yılmaz, “Yaptıktan sonra satmış oluyoruz. Projenin yüzde 58’inin satışı yapıldı. Biz her projede yüzde 40’ını sattıktan sonra lansman yapıyoruz. Bu kısmı da genellikle eski müşteri portföyümüze satmış oluyoruz” dedi. Projenin Taksim’de olması nedeniyle yabancı yatırımcıların da ilgi gösterdiğini söyleyen Yılmaz, Azerbaycan ve Türki Cumhuriyetleri’nden alım yapıldığını ifade etti. 


‘Yabancıya satış yenİden düzenlenmeli’

Aynı zamanda Konutder Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Ziya Yılmaz, yeni kurulacak hükümete de sektörün sorun ve beklentilerini anlatacaklarını söyledi. Yılmaz, “Müktesep hak, KDV, İmar Yasası gibi sorun ve ihtiyaçlarımız var. Bunları her zaman olduğu gibi paylaşacağız. Sektörün önünün açılması lazım. Ayrıca yabancıya mülk satışı bizim için çok önemli. Özellikle lüks konut satışını artırmak için önemli. Bu yasanın daha olumlu, detaylı düzenlenmesi lazım” diye konuştu.


Milliyet 



Haber Hürriyet'te şöyle yer aldı;


Dap Yapı Taksim’de ‘bal peteği’ görünümünde bir yapı inşa etti. 450 milyon lira değere sahip Petek Residence’de 132 birim bulunacak. Yüzde 58’i satılan projede teslimler 2 ay sonra başlayacak.

Farklı mimarideki yapıları ile dikkat çeken Dap Yapı İstanbul Taksim’de bal peteği görünümünde bir yapı inşa etti. 450 milyon lira değerindeki ‘Petek Residence’ projesinde 112 rezidans, 15 ofis ve 5 mağaza yer alıyor. Projelendirme süreci için 1.5 yıl çalıştıklarını belirten Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Bölgede yüksek yapı yasak. Yatay mimaride bir proje düşünürken aklımıza bal peteği geldi. Ben de arıları çok severim. Sonunda müzeye konacak enteresan bir yapı ortaya çıktı. Arılardan esinlendik ve Taksim’de, tıpkı Gaudi’nin eserleri gibi benzeri olmayan bir başyapıt geliştirdik” dedi. 


2 AY SONRA TESLİM


Petek Residence’yi kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirdiklerini belirten Yılmaz, 2 ay sonra projede teslimlere başlayacaklarını dile getirdi. Evlerin yüzde 58’ini sattıklarını belirten Yılmaz, “Fiyatlar 700 bin dolardan başlıyor. Biz bu dönemde alıcılara kimsenin yapmadığı bir avantaj sunuyoruz. Banka kredisi ile satış yapıp parayı cebimize koymak yerine şirket içinde 72 ay 0 faizli vade imkânı sağlıyoruz. Hem evini alacaklar hem de kira gibi ayda 2 bin 500 dolar taksitle ev sahibi olacaklar. Taksim projemizde ‘sat-yap’ yerine ‘yap-sat’ modeli ile proje geliştirdik” dedi. Projeye yabancı yatırımcıların da ilgi gösterdiğini söyleyen Yılmaz, Azerbaycan ve Türk Cumhuriyetleri’nden alım yapıldığını ifade etti. Tago Mimarlık imzası taşıyan projede dairelerin büyüklükleri 103 metrekare ile 239 metrekare arasında değişiyor.


MERKEZDE ARSA BAKIYOR


Taksim’de arsa arayışlarını sürdüğünü belirten Yılmaz, Maslak, Mecidiyeköy ve Levent’te yeni projeler planladıklarını dile getirdi.  Konut Geliştiricileri ve Yatırımcılar Derneği Başkan Yardımcısı olan Ziya Yılmaz, gayrimenkul sektörünün yeni hükümetten beklentileri olduğunu söyledi. Yılmaz, “Yabancıya satışın önünü açacak düzenlemeler gerekiyor. Büyük bir konsorsiyum kurarak tüm ülkeyi yurtdışında tanıtmalıyız. Böylece yabancıdan yılda sağlanan 4.5-5 milyar dolar gelir 3-4 yılda 15 milyar dolara çıkar. İmar Yasası ve KDV konusunda da yeni, düzenlemeler bekliyoruz” dedi.

Hürriyet 





Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Bugüne kadar daha çok sat-yap modeliyle konut geliştiren Dap Yapı, Taksimde satış modelini değiştirerek arılardan ilham aldığı Taksim Petek Rezidans'ı önce yaptı, şimdi de satışa çıkardı.

İstanbul'un çekirdeğinde proje yaptıklarını belirten Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Bu projede yapıp satmayı uygun gördük. Hep merkezde proje geliştiriyoruz. Ancak bu kez şehrin çekirdeğinde Taksim'de proje geliştirdik. Böyle değerli bir lokasyonda proje yaptığınızda alanı en verimli şekilde kullanmanız gerekir. Bu nedenle arılardan ilham aldık. Çünkü arılar altıgen yuvacıklar yaparak mevcut alanı en iyi şekilde değerlendiriyor” dedi.

AZERBAYCANLILAR ALDI


112 rezidans, 15 ofis ve 5 mağazadan oluşan projede fiyatlar 750 bin dolardan başlıyor. Ön satış döneminde konutların yüzde 58'inde satışların tamamlandığı belirtiliyor. Ziya Yılmaz, alıcıların ağırlığını Azerbaycan ve diğer Türki Cumhuriyeti vatandaşları olduğunu söyledi. Satışı devam eden bölümler için şirket bünyesinde 72 ay sıfır faizle vade yapılıyor. Üç ayrı seçenekten oluşan konut büyüklükleri 103 metrekareden başlayıp 239 metrekareye kadar çıkıyor. Ofisler 92-142 metrekare arasında, ticari üniteler ise 183 metrekare büyüklükte konumlanıyor.

YÜRÜME MESAFESİNDE


Taksim meydanına yürüme mesafesinde bulunan Taksim Petek Rezidans'ta kişiye özel rezidans hizmetleri sunuluyor. Ziya Yılmaz, ofis katlarına özel asistan hizmeti ve lüks toplantı odalarının da yer aldığını söyledi.



Yeni Şafak 






Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Dap Yapı konsept projelerine bir yenisini daha ekledi. Patron Ziya Yılmaz, “Arıları çok sevdiğimden, konsepti bal peteği olarak tasarladık” dedi.

Bugüne kadar hayata geçirdiği Burgu, Vazo, Tango ve Adam Kule projelerinde uyguladığı farklı mimariyle dikkat çeken Dap Yapı'nın patronu Ziya Yılmaz, Taksim'de bal peteği görünümlü proje inşa ederek çıtasını daha da yükseltti. Projelendirme süreci için 1.5 yıl çalıştıklarını belirten Yılmaz, "Yükseklik serbest olmadığı için yatay proje geliştirebilirdik. Çeşitli konseptler üzerinde çalışırken arıları çok sevdiğim için bal peteği konsepti üzerinde karar kıldık. Sonunda müzeye konacak enteresan bir yapı ortaya çıktı. Tıpkı ünlü İtalyan mimar Gaudi'nin eserleri gibi başyapıt geliştirdik" dedi.

YÜZDE 58'İNİ SATTIK

Petek Residence'yi dönüşüm kapsamında hayata geçirdiklerini belirten Yılmaz, 2 ay sonra teslimlere başlayacaklarını dile getirdi. Evlerin yüzde 58'ini sattıklarını belirten Yılmaz, "Fiyatlar 700 bin dolardan başlıyor. Ayrıca 72 ay 0 faizli vade imkânı sağlıyoruz. Hem ev alacaklar hem de kira gibi ayda 2 bin 500 dolar taksitle ev sahibi olacaklar" dedi. 450 milyon liralık yatırımla inşa edilen projede 112 rezidans, 15 ofis ve 5 mağaza yer alıyor.

YENİ HÜKÜMETTEN DEĞİŞİKLİK İSTİYORUZ

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcılar Derneği (KONUTDER) Başkan Yardımcısı olan Ziya Yılmaz, gayrimenkul sektörünün yeni hükümetten beklentileri olduğunu söyledi. Yılmaz, "Yeni kurulacak hükümetten İmar Yasası, KDV ve Yeni Tüketici Kanunu konusunda bazı değişiklikler bekliyoruz. Yabancıya satışın önünü açacak düzenlemeler yapılmalı. Büyük bir konsorsiyum kurarak tüm ülkeyi yurtdışında tanıtmalıyız. Böylece 4.5-5 milyar dolar olan gelir 3-4 yılda 15 milyar dolara çıkar" dedi.



Sabah





Haber Yeni Akit Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Gayrimenkul sektöründe sıfır faiz taksitinde DAP bir ilki gerçekleştirdi. Taksim Petek Residence projesini tanıtan DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, hemen teslim projeyi 72 ay taksit ve sıfır faiz imkanı ile satışa sunduklarını söyledi.


DÜNYA merkez bankaları negatif faiz uygulamasını genel politikaları haline getirmeye çalarken Türkiye'de farklı mimari ve tasarımlarla hayata geçirdiği projelerle kendinden söz ettiren DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, sıfır faiz taksit dönemi başlattı. 


DAP Yap'ının Taksimde geliştirdiği yeni projesi Petek Residence'ın tanıtımı, DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmazın katılımıyla Divan İstanbul'da gerçekleştirildi Yılmaz, "Taksim Petek Residence'la taksiti 2 bin 500 dolarda sabitledik. Projemizde 72 ay taksit sıfır faiz imkanım sağladık" dedi "arılardan esinlendik" 132 bağımsız bölümden oluşan ve akıllı bina sistemi teknolojisiyle hayata geçirilen Taksim Petek Residence'da, 112 rezidans, 15 ofis ve 5 mağaza bulunduğunu ve metrekaresi 7 bin dolardan başlayan lansman fiyatlarıyla görücüye çıkardıklarını belirten Yılmaz, "Bugün itibariyle Petek Residence'ı lansmanıyla birlikte satışa sunuyoruz Bu projemizde de farklı bir mimari ve tasanın uyguladık. Projemizi tasarlarken arılardan eşitlendik" diye konuştu. 

"İstanbul'un tam merkezinde" 

İstanbul'un merkezinde kaliteli ve lüks bir proje daha geliştirdiklerini indirten DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, "İstanbul'un kültür ve tarihi dokusunun, eğlencenin, alışverişin, lüks otellerinin merkezi konumundaki Taksimde yer alan Petek Residence kente size özel mimarisi ile bölgesine de değer katıyor. Hemen teslim ve lansman avantajlarından yararlanmak isteyenleri bu özel projeye davet ediyoruz, İstanbul'un her yerine ulaşılabilecek bir konumda olan projemiz bu kapsamda yerli w yabana yatırımcılardan yoğun talep görüyor" ifadelerini kullandı. 


Yeni Akit




Haber Karar Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Dap Yapı'nın 450 milyonluk yatırımla Taksim'de hayata geçirdiği Petek Residence görücüye çıktı. Türk Cumhuriyetleri ve Azeriler başta olmak üzere yüzde 581 satılan projede daire fiyatları 700 bin dolardan başlarken, 72 ay faizsiz taksit uygulanıyor. 

Taksim de 450 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Petek Residence'ın yüzde 58'i satıldı. DAP Yapı'nın hayata geçirdiği ve ağırlıklı Türk Cumhuriyetlerine satılan projede daire fiyatları 7 bin dolar, taksitleri 2 hin 500 dolardan başlıyor. Petek Residence'da lansmana özel 72 ay sıfır faiz uygulanırken, yüzde 10 indirim yapılıyor. Büyüklükleri 103 ile 239 metrekare arasında değişen 1 + 1.2+1 ve 3+1 konut seçenekleri yer alırken, metrekare fiyatları da 7 bin dolardan başlıyor. 

İki ay sonra anahtar teslimlerin yapılacağı Petek Residence,metroya ve otobüs duraklarına yürüme mesafesinde konumlanıyor. Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında Peter Residence'ın yüzde 58'inin satıldığını. Azerbaycan ve Türkiye Cumhuriyetlerinden de projeye büyük ilgi olduğunu söyledi. 

YATIRIM 450 MİLYON TL 

Projenin 450 milyon TL yatırımla hayata geçirildiğini açıklayan Ziya Yılmaz, "450 milyon TL yatırımla hayata geçirdiğimiz Petek Residence projemizin lansmanını yapmadan yüzde 58'ini sattık. Taksim'in göbeğinde inşaatı tamamlanmış bir projeyi ayda 2 bin 500 dolar taksitle satışa sunuyoruz" dedi. 

Lüks konut tüketiminin yabancı ile birlikte artacağını ifade eden Ziya Yılmaz. "Türkiye'nin dört bir yanını yabancılara tanıtmamız lazım. Bu nedenle yabancıya satışın önü açılmalı. Bu konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı.  TOKİ  ve Emlak Konut ile de konuştuk. Yabancıya 4.5 milyar dolarlık satışımız var. 3-4 yıl içinde bu rakamın 15 milyar dolara çıkmasını bekliyoruz" dive konuştu. Taksim'de inşa edilen Petek Residence projesine Azeriler büyük ilgi gösterdi. 

Karar



Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


DAP Yapı, İstanbul'da hayata geçirdiği Taksim Petek Residence'ın yüzde 58'ini sattı, projede teslimat 2 ay sonra başlayacak. Farklı mimarisiyle dikkat çeken projenin lansmanında konuşan DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, projenin detaylarına ilişkin bilgiler paylaştı. 

Öncelikle neden mimaride bal peteğinden esinlendiklerini anlatan Yılmaz, balın binlerce yıldır şifa niyetine ve tedavi amaçlı kullanıldığını, arıların da doğanın mühendislik örneği peteği ortaya çıkardığını hatırlatarak, "Biz de Taksim'de öyle bir şey yapalım istedik ki, mimarisiyle ve duruşuyla farklı olsun. Bunun neticesinde de bu projeyi geliştirdik. Gaudi'nin eserleri gibi etrafındaki binalardan farklı olarak görünüyor" dedi. 

İstanbul için Taksim'in özel bir yer olduğuna dikkati çeken Yılmaz, bu nedenle Taksim'i seçtiklerini sözlerine ekledi. Yılmaz ayrıca, projenin yüzde 58'inin satıldığını, teslimatların da iki ay sonra yapılacağını kaydetti. Projede metrekare fiyatlarının 7 bin dolardan başladığını dile getiren Yılmaz, Petek Residence'tan ev sahibi olmak isteyenlere 0 faizli 72 ay vade fırsatı sunduklarını söyledi. Banka faizlerinin şu an yüksek olduğunu ve beklentilerinin düşmesi yönünde olduğunu dile getiren Yılmaz, 72 ay vade kampanyasıyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Tabi gayrimenkul sektör kendi işini, bankalar da kendi işini yapmak ister. Ama bazen bunları yapma ihtiyacı oluyor. Biz Dap Yapı olarak başka projelerde de ödeme avantajı sunduk. Bu projede de bir jest yapmak istedik. Zaten projenin yüzde 58'i satıldı." 

Edinilen bilgiye göre, Taksim Petek Residence, 112 rezidans, 15 ofis ve 5 mağaza olmak üzere 132 bağımsız bölümden oluşuyor. Bu arada Ziya Yılmaz, Acıbadem ve Beykoz'da da yeni projeleri olduğunu sözlerine ekledi. "Karadeniz'i Araplara, Ege'yi Ruslara anlatalım" 

Ziya Yılmaz, merakla beklenen yeni kabine ilgili olarak da açıklamalarda bulundu. Gayrimenkul sektörünün, müktesebat, KDV, imar gibi sorunları olduğunu kaydeden Yılmaz, "Bunlarla ilgili çözüm bekliyoruz. Bu taleplerimizi yeni kabineye de sunacağız" dedi. Öte yandan yabancıya satışın sektör için çok önemli olduğunu savunan Yılmaz, "Türkiye'nin her tarafını iyi tanıtmalıyız. Büyük bir konsorsiyum kuralım, Türkiye'nin bütün bölgelerini tanıtalım. Ruslara Ege'yi ve Akdeniz'i, Araplara Karadeniz'i anlatalım. Şu an yabancıya satış 4.5 milyar dolar civarında. 3-4 yılda bu rakam 14 milyar dolara kadar çıkar" dedi. 

Dünya



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Dap Yapı, farklı mimarideki projelerine bal peteğini ekledi. Taksim’de yer alan Petek Residence projesini hemen teslim olarak satışa çıkaran şirket, kendi bünyesinde 72 ay sıfır faizle taksit yapacak.
 
VAZO, Tango, Burgu ve insan formlu Adam Kule gibi farklı mimariye sahip projeler hayata geçiren Dap Yapı, bu geleneğini yeni projesinde de devam ettirdi. Dap Yapı, İstanbul Taksim’de bal peteğinden esinlenerek tasarladığı 450 milyon lira büyüklüğe sahip Taksim Petek Residence’yi satışa çıkardı. 132 bağımsız bölümden oluşan Petek Residence’nin inşaatı tamamlanırken, teslime hazır daireler 700 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor. 
 
Taksim Petek Residence projelerinde sat-yap yerine yap-sat modelini uyguladıklarını söyleyen Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Henüz lansman yapmadan portföyümüzdeki müşterilerimize projenin yüzde 58’ini sattık. Taksim’in göbeğinde hemen teslim bir projeyi ayda 2 bin 500 dolar taksitle, kendi bünyemizde 72 ay sıfır faizle satışa sunuyoruz. Bizans döneminde bile böyle vade yoktur. Bitmiş bir ürünü alıp kira öder gibi oturacaklar. Hiçbir şirket bitmiş ürünü 72 ay vade ile satışa sunmaz” diye konuştu.
 

Dönüşümden petek çıktı

 
Yılmaz, projeyi Taksim’de 4 parseli birleştirerek, bir kentsel dönüşüm projesi olarak hayata geçirdiklerini söyledi. Taksim’de yükseklik sınırı bulunduğunu hatırlatan Yılmaz, “Yatay mimaride bir proje düşünürken aklımıza bal peteği geldi” dedi. Yılmaz, Taksim, Maslak, Mecidiyeköy ve Levent’te yeni projeler için arayışlarının sürdüğünü ifade etti. 
 

Kaderini değiştiriyoruz

 
DAP Yapı olarak gittikleri her bölgeye değer kattıklarını anlatan Ziya Yılmaz, “Birçok bölgenin kaderini değiştirecek noktaya getiriyoruz. O bölgenin 5 yılda yapacağı primi 2 yılda yapmasını sağşıyoruz. Petek Residence de böyle olacak” dedi. 
 

Azerbaycan’dan yatırımcı geldi

 
112 rezidans, 15 ofis ve 5 mağazadan oluşan Taksim Petek Residence’de rezidansların tamamı balkonlu olarak tasarlanırken, üst katlarda yer alan dairelerde teras alanları bulunuyor. 1+1, 2+1 ve 3+1 seçeneklerine sahip rezidans dairelerin büyüklüğü 103 ile 239 metrekare arasında değişiyor. Ofislerin büyüklüğü 92-142 metrekare arasında bulunurken ticari ünitelerin büyüklükleri 183 metrekareden başlıyor. Projede metrekare fiyatları 7 bin dolardan başlangıç gösteriyor. Projenin Taksim’de olması nedeniyle yabancı yatırımcıların da ilgi gösterdiğini söyleyen Yılmaz, ağırlıklı olarak Azerbaycan ve Türki Cumhuriyetler’den talep aldıklarını kaydetti.


Vatan




Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



DAP Yapı'nın Taksim'de geliştirdiği yeni projesi Petek Residence'ın tanıtımı için basınla bir araya gelen DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Sat-Yap değil, yaptık satıyoruz. Bir dönüşüm arazi üzerinde geliştirdiğimiz projemizde özellikle Azerbaycan ve Türk cumhuriyetlerinden rağbet gördük.” dedi.

Yüksek binanın yasak olmasından dolayı yer kazanmak amacıyla Gaudi'nin eserlerinden esinlenerek bal peteği fikriyle tasarlanan Residence'ın fiyatları 7 yüz bin dolardan başlayarak 2 bin 5 yüz dolar taksitle, 72 ay vade ve sıfır faizle satışa sunuluyor. İçinde 15 ofis, 5 mağaza ve 112 rezidans barındırarak 132 bağımsız bölgeden oluştuğunu söyleyen Yılmaz, projeye 450 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını açıkladı.

Önümüzdeki dönemde Acıbadem, Beykoz ve Maslak'ta yeni projelere başlayacaklarını dile getiren Yılmaz, yabancıya mülk satışının önünün açılmasının ve ülke tanıtımlarının artması için Bakanlığa istekte bulunduklarını söyledi. Aynı zamanda Yılmaz, gerekeli düzenlemeler yapıldıktan sonra şu an ortalama 5 milyar dolar olan yabancıya satışımızın 16 milyar dolara çıkabileceğini sözlerine ekledi. Projenin yüzde 58'inin satışının yapıldığını açıklayan Yılmaz, DAP Yapı'nın 4 sene içinde 10'dan fazla uçak pisti alanı yapmayı hedeflediklerini ifade etti.



Zaman





Haber Taraf  Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Dap Yapı tarafından Taksim'de kentsel dönüşüm projesi olarak hayata geçirilen Petek Residence düzenelenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Teslimlerinin 2 ay soma gerçekleştirileceği Petek Residence'da satışlar yüzde 58 rakamına ulaştı. Dap Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, proje ile ilgili 'Bal, binlerce yıldır şifa niyetine kullanılır. Biz de baldan esinlenerek projemizin adını Petek Residence koyduk. Duruşu ile, mimarisi ile farklı bir proje. Taksim, Osmanlı'dan önce bile İstanbul'un en merkezi noktalanndan biri oldu. Tabiki bu bölgede çok yatırım yapmak istiyorduk ve 4 farklı parseli alarak birleştirdik ve ortaya bu kentsel dönüşüm projesini çıkardık' dedi. Projede 112 rezidans, 15 ofis ve 5 mağaza bulunuyor. Taksim Petek Residence projesinde yer alan dairelerin metrekare fiyatı 7 bin dolardan başlıyor. Projede aylık 2 bin 500 dolardan, 72 ay o faiz fırsatı ile daire satın alınabiliyor. 


Taraf



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


DAP Yapı, Taksim'deki yeni yatırımı Petek Residence projesini tanıttı. 112 rezidans, 15 ofis ve 5 mağazadan oluşan proje bal peteğinden ilham alınarak tasarlandı. Metrekare fiyatının 7 bin 500 dolardan başladığı projede 72 ay vade farksız taksit imkanı sunuluyor. DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkam Ziya Yılmaz, "Anlardan esinlendik ve İstanbul'un kalbi Taksim'de, tıpkı Gaudi'nin eserleri gibi benzeri olmayan bir başyapıt geliştirdik. Reklam ve tanıtım yapmadan projemizin yüzde 58'inin satışım tamamladık. Taksim'in göbeğinde hemen teslim bir projeyi ayda 2 bin 500 dolar taksitle satışa sunuyoruz" dedi. 

Sözcü



Haber Ekonomist Dergisi'nde şu şekilde yer aldı;


DAP Yapı, Taksim'deki yeni projesi Taksim Petek Residence'ı tanıttı. 112 rezidans, 15 ofis ve 5 mağazadan oluşan proje, metrekaresi 7 bin dolardan başlayan, 72 ay vadeli ve sıfır faizli lansman fiyatlarıyla satışa çıktı. Projenin daha tanıtımı yapılmadan yatırımcıların dikkatini çektiğini belirten DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Arılardan esinlendik ve İstanbul'un kalbi Taksim'de, tıpkı Gaudi'nin eserleri gibi benzeri olmayan bir başyapıt geliştirdik. Reklam ve tanıtım yapmadan projemizin yüzde 58'inin satışını tamamladık" dedi. 

Ekonomist

Geri Dön