23 / 04 / 2024

Taksim'e 150 milyon Euro'luk Şan City projesi geliyor

Taksim'e 150 milyon Euro'luk Şan City projesi geliyor

Duayen bankası Yaramancı eski Şan Sineması'nı kapsayan projeyle bölgeye alıiveriş merkezi ve rezidanslarla Şan City'yi kuracak



İstanbul'un merkezi kabul edilen Taksim'in Elmadağ bölgesi Surp Agop Vakfı'nın arazisi üzerinde yapılacak yeni projeyle kimlik değiştirecek. Şan Gayrimenkul Geliştirme İnşaat'ın arazi sahibi vakıfla anlaşarak hayata geçireceği proje kapsamında, Surp Agop Hastanesi ve tarihi eser niteliği taşıyan sıra evler dışında kalan yapılar yıkılıp başka bir dünya yaratılacak. Vakfın kiracısı olan 37 civarındaki esnafa en geç 30 Haziran 2009'da mülkleri tahliye etmlerini isteyen ihbarname ulaştı. Şan Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlenen ve aynı zamanda Millennium Bank'ın da Yönetim Kurulu Başkanı olan Tezcan Yaramancı, inşaata yılın son çeyreğinde başlamayı planladıklarını söyledi.

Çoğunluk hisse Vizzion Europe'da

Şan Gayrimenkul'un çoğunluk hissesinin Türk Mimar Şefik Birkiye'nin Belçika'da kurulu olan Vizzion Europe şirketine ait olduğunu belirten Yaramacı, "Proje şu anda yeni imar düzenine göre revize ediliyor ve Anıtlar Kurulu'nun kabul edebileceği kriterler doğrultusunda hazırlanıyor" dedi. Projenin toplam 17 metrekarelik bir alan üzerinde gerçekleşeceğini söyleyen Yaramancı, şu bilgileri verdi:"Bu alan eski Şan Sineması'nı da kapsıyor. Biz bu sinemanın yerine Şan Kültür Merkezi'ni inşa edeceğiz. Burada ek olarak bir tiyatro salonu ve kongre merkezi de olacak. 150 milyon Euro'luk bu yatırımda boş alanlarda ayrıca alışveriş merkezi ve bir miktar rezidans daire bulunacak."

"Finansman temini halledildi, sorun yok"

Yaramancı,"Kendimize bunlara kurban etmeyeceğiz. Amacımız şehre şıklık katacak bir şey yapmak. Civar mimariye uyulacak" dedi. Yaramancı, projenin finansmanının temin edildiğini inşaatın sekteye uğramayacağını belirtti.

Menekşe Ataselim/Gazete Habertürk


Geri Dön