20 / 04 / 2024

Talas Millet Bahçesi için yarışma düzenlenecek!

Talas Millet Bahçesi için yarışma düzenlenecek!

Kayseri Talas Belediyesi, ilçede hayata geçecek olan millet bahçesi projesini yarışmayla belirleyecek. 



Kayseri'ye bağlı Talas Belediyesi, Talas Millet Bahçesi için yarışma düzenleyecek. Milliyet'te yer alan habere göre; Talas Belediye Başkanı, Mustafa Yalçın, İl Jandarma Komutanlığı içindeki 100 bin metrekarelik Millet Bahçesi yapım projesini yarışmayla belirleyeceklerini belirtti. 

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın tarafından yapılan yazılı açıklamada, 1,5 yıldır üzerinde çalışılan Talas Millet Bahçesi ile ilgili tahsis izninin alındığını belirterek, "İl Jandarma Komutanlığı'nın 100 bin metrekarelik alanının bize geçmesinin belgesi geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onayıyla bize tahsis edilmiş oldu. Bunun da ilk aşaması jandarma ile parkı ayıracak güvenlik duvarının ihalesini yaptık. Kış geldi ama işin adı belli oldu" ifadelerine yer verildi. 

Talas Millet Bahçesi için yarışma düzenlenecek!

Millet Bahçesi projesiyle ilgili yarışma düzenleyeceklerini aktaran Yalçın, "Millet Bahçesi’nin nasıl bir park olacağını da yarışmaya açacağız. O da Kayseri’de sıradan değil, çok güzel bir park olsun. Orası aynı zamanda belki bir istihdama da vesile olacak. Park bahçelerde çalışacaklardan tutun kafe restoran da mutlaka olacak ama bina yapmayacağız. İnşallah hepimizin güzel bir nefes alabilmesi için belki de Talas'ın, Kayseri'nin her yerinden kafa dinlemek için insanların geleceği, güzel mekanların bulundu bir yer olacak" şeklinde konuştu.

Kayseri'de 25.1 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat işi ihalesi!


Geri Dön