25 / 04 / 2024

Talas'ta kentsel dönüşümün önü açıldı!

Talas'ta kentsel dönüşümün önü açıldı!

Talas Belediyesi tarafından daha önce ilçe merkezini kapsayan ilk etap imar planı revizyonunun tamamlanmasının ardından, şimdi de kentsel dönüşümün ve yukarı mahallelerin yer aldığı ikinci etap imar revizyonu çalışmaları yapılıyor.



Talas’ta 40 yıllık biriken sorunların yer aldığı merkezdeki imar planı yenilenmesinin ardından çalışmalar hız kesmeden sürüyor. İmarda merkezdeki çalışmaların tamamlanmasıyla şimdi yön yukarı mahallelerin imar revizyonu ile kentsel dönüşüm konularına çevrildi. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Başkan Palancıoğlu, göreve geldikleri günden itibaren Talas’ın sorunlarını çözecek, imar planı revizyonunu tamamladıklarını belirterek, “Geçen yıl merkezdeki mahallelerin imar revizyonu bitti. Bu kapsamda özellikle en büyük talep kentsel dönüşüm ile ilgili eski binaların yıkılıp yenilenmesiydi.” diye açıklama yaptı. 

Başkan Palancıoğlu şöyle konuştu: “İmar revize edildi, emsaller ve yükseklikler değişti. Dolayısıyla artık eski binaların yıkılıp tekrar müteahhitler vasıtasıyla yapılmasının önü açılmış oldu. Burada herhangi bir sorun yok. Özellikle 2 ve 3 katlı binalarda oturan vatandaşlarımızı bilgilendirmek istiyorum. İmarla ilgili yapılması gereken her şey yapılmış durumda. Kentsel dönüşümün önü açıldı. Sadece iki noktada belediyemiz Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüm alanı ilan etti. Buralar belediye eliyle dönüşecek. Bunların dışındakiler müteahhitlerle dönüşecek.” dedi. 
 


Geri Dön