25 / 04 / 2024

Talas'ta yeni imar planları hazırlanıyor!

Talas'ta yeni imar planları hazırlanıyor!

Talas Belediyesi, ilgili meslek odaları ve müteahhitlerin katılımıyla yeni imar planı ve kentsel dönüşüm çalışmalarını konuşmak adına toplantı düzenledi.




Talas Belediyesi, ilgili meslek odaları ve müteahhitlerin katılımıyla yeni imar planı ve kentsel dönüşüm çalışmaları için bir toplantı gerçekleştirdi. 

 

Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda ilgili paydaşlara yeni imar revizyonu hakkında bilgiler veren Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, yeni imar planı ile Talas’ın çok daha nitelikli bir cazip bir ilçe olacağını da sözlerine ekledi. 

 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; yeni imar planı ile birlikte gelen değişiklikleri aktaran Başkan Mustafa Palancıoğlu, “Tam 4 senedir Talas’ta görev yapıyoruz. Son 2,5 senedir Talas’ın imar revizyonu ile ilgili değişiklik ve çalışmalar yaptık. Bu konu hakkında ilgili paydaşları bilgilendirmenin faydalı olacağını düşündük. Biz göreve geldiğimizde imar planıyla ilgili 1/1000, 1/5000 ve 1/25000’lik çalışmalara hız verdik. 2,5 yıllık bir çalışma neticesinde bu çalışmayı neticelendirdik. Talas’ın nüfusu Türkiye’de en çok aratan nüfuslardan olduğu için İmar Planı da yoğunlaşmış. Sosyal donatı alanları yetersiz kalıyordu. Bir başka sorun ise eğitim alanları, sosyal alanlar, ibadet ve sağlık tesisleri eski imar planında yeterli değildi. Yolların ulaşım ağının genişlemesi gerekiyordu. Aynı alan içerisinde farklı emsallerde ve farklı yoğunluklarda farklı kullanımlarda bütün alanlar var. Bunların düzeltilmesi gerekiyordu. Bazı yerlerde planda kullanımıyla fiili kullanımı uyuşmuyordu. Bu uyuşmazlıkları yeni imar planında düzenledik. Komşu sınırlar ile uyuşmazlıklar vardı. Yeni palanımızda bunları çözmeye çalıştık.” dedi.


 


Geri Dön