25 / 04 / 2024

Tam kapanmada kiralık villalara talep arttı!

Tam kapanmada kiralık villalara talep arttı!

17 günlük tam kapanma sürecinde kalabalık şehirlerden uzaklaşmak isteyen vatandaşlar villa kiralamayı tercih etti. Bu dönemde villa kiraları oranında artış yaşandı. 



Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını konaklama tercihlerini baştan aşağı değiştirdi. Milliyet'te yer alan habere göre; bu dönemde izole tatil tercih eden vatandaşlar villa kiralamayı tercih ediyor. Günlük villa kiraları 300 ila 300 bin TL arasında değişiyor. 

Oldukça yoğun bir kiralama döneminin olması sebebiyle villaların kira ücretleri bir hayli artsa kalabalık ailelerin ilgisi devam ediyor. Uzmanlar bu dönemde villa kiralamaları için  TURSAB belgesi olan firmalardan hizmet almaları konusunda öneride bulundu. 

Tam kapanmada kiralık villalara talep arttı!

Pandemiden önce villa turizminde kiralamalar acenteler tarafından yapılıyordu. Pandemiden sonra her bütçeye uygun villalar olması nedeniyle villa turizmi yaygınlaştı. Villaların günlük kiraları, mimarisi, büyüklüğü ve denize uzaklığı gibi etkenlere göre değişkenlik gösteriyor. Günlük fiyatların 300 lira ila 3 bin lira arasında değişiyor.

Tam kapanmada kiralık villalara talep arttı!

Türkiye genelinde Antalya, Fethiye, Dalyan, Bodrum’da villa kiraları artarken, İstanbul'da ise Şile ön plana çıkıyor. Villa kiralamalarında talepler 8 kat arttığı için erken rezervasyon hayati öneme sahip. Bu dönemde açıkta kalmak istemeyen vatandaşlar TURSAB belgeli acenteler aracılığıyla villa rezervasyonu yapmaya devam ediyor. 

Muğla'da villa fiyatları Avrupa ile yarışıyor!


Geri Dön