26 / 04 / 2024

Tamer Özyurt: Yabancıya 3 milyar dolarlık gayrimenkul satıldı!

Tamer Özyurt: Yabancıya 3 milyar dolarlık gayrimenkul satıldı!

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, "Geçen yıl yabancı kişi ve kuruluşlara yaklaşık 3 milyar dolarlık gayrimenkul satıldı, yıl sonunda bu rakam 3.2 milyar doları bulacak" dedi...





Mütekabiliyet Yasası'nm ardından yabancı yatırımcıların Türkiye'den gayrimenkul almak için sıraya girdiğini belirten Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, "Geçen yıl yabancı kişi ve kuruluşlara yaklaşık 3 milyar dolarlık gayrimenkul satıldı, yıl sonunda bu rakam 3.2 milyar doları bulacak" dedi. 

Özyurt, "Özellikle Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Katar, Bahreyn, İran, Kazakistan, Rusya'dan yoğun talep geldi" diye konuştu. 


Özyurt, inşaat sektörünün tek başına GSYİH içindeki payının yüzde 5.7 olduğuna vurgu yaparak, sektörün kendisine mal ve hizmet üreten 250'ye yakın alt sektörü de besleyip GSYİH'ya bu sektörler üzerinden dolaylı olarak da büyük katkı yaptığını ilade etti. 

'Yüzde 90'ı yerli ürün' Özyurt, "Türkiye'deki bina inşaatlarının yüzde 75'ini konut inşaatları oluşturmaktadır. Dolayısıyla inşaat sektörü ile konut sektörü iç içe geçmiş durumdadır. Konut üretiminde kullanılan ürünlerin yüzde 90'ı yerli üretim olup, cari açık yaratmayan istihdam edilen kişi sayısının yaz aylarınbaşlıca sektörlerden biridir" diye konuştu, da daha da yükselmekle birlikte yıllık orÖzyurt, sektörün Türkiye'deki toplam talama 1.6 milyon seviyesinde olduğunun istihdamın yaklaşık yüzde 7'sini sağlayarak, altını çizdi. 


Milliyet İnşaat 


Geri Dön