26 / 04 / 2024

TANAP boruları hangi firmalardan?

TANAP boruları hangi firmalardan?

Azerbaycan'daki Şahdeniz II sahasından çıkarılacak doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) kara kesimi boru hattı inşaatını gerçekleştirecek firmalar belirlendi.



TANAP'tan yapılan açıklamaya göre, TANAP tarafından açılan 56 inç Kara Kesimi Lot 1, Lot 2, Lot 3 boru hattı inşaat ihalesi sonucunda, Lot 1 için Fernas İnşaat, Lot 2 için Sicim-Yüksel-Akkord ortaklığı ve Lot 3 için Tekfen Holding'in  bağlı ortaklığı Tekfen İnşaat ile sözleşme imzalandı.


Tekfen Holding'in KAP'a yaptığı açıklamaya göre de, Tekfen İnşaat 509 kilometre uzunluğundaki Lot 3'ün inşaatını 565 milyon dolar bedel karşılığı yapmak için anlaştı. Açıklamada işin 36 ayda tamamlanmasının beklendiği ifade edildi.


TANAP, Türkiye’nin Gürcistan sınırında Ardahan ili Posof ilçesi Türkgözü köyünden başlayarak Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne olmak üzere 20 ilden geçecek ve Yunanistan sınırında Edirne’nin İpsala ilçesinde son bulacak.


TANAP Projesi kapsamında ilk gaz akışının 2018’de başlaması ve başlangıç için yıllık 16 milyar metre küp olacak taşıma kapasitesinin kademeli olarak önce 24 milyar metre küpe ve ardından 31 milyar metre küpe çıkarılması hedefleniyor.


Hürriyet


Geri Dön