18 / 04 / 2024

Tapu alım satım işlemleri noterden yapılacak!

Tapu alım satım işlemleri noterden yapılacak!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, gayrimenkul satış ve tescil işlemlerinin noterlere devrinin sinyalini verdi. Gül, gayrimenkul satış ve tescil işlemleri yönünden de tapu işlemlerinin, devir işlemlerinin noterler tarafından yapılması hususunu Bakanlar Kurulunda arz ettiklerini açıkladı..



Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, gayri menkul satış ve tescil işlemleri yönünden tapu işlemlerinin ve devir işlemlerinin noterler tarafından yapılması hususunu Bakanlar Kuruluna arz ettiklerini belirterek, "Başbakanımız, Bakanlar Kurulumuz tarafından da prensipte uygun görüldü. İnşallah seçimlerden sonra da ilgili Maliye Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile oturarak bunun teknik ayrıntılarını Türkiye Noterler Birliği ile çalışacağız ve bu konudaki yetkilerimizi de noterlerimize devretmeyi planlıyoruz" dedi.

Tapu alım satım işlemleri noterden yapılacak!

Milliyet'te yer alan habere göre, Adalet Bakanı Gül, Türkiye Noterler Birliği'nde gerçekleştirilen "Türkiye Noterler Birliği 47. Olağan Kongresi"ne katıldı. Kongrede konuşan Gül, noterciliğin Türkiye'deki hukuk sisteminin göz bebeği olduğunu belirterek, Türkiye Noterler Birliği'nin her zaman Adalet Bakanlığıyla uyum içinde çalıştığını, sürekli istişarelerde bulunarak mesleğin daha da gelişmesi için görüş alışverişinde bulunduğunu belirtti. Gül, noterliğin kamu hizmeti olarak adalet hizmetinin önemli bir parçası olduğuna değinerek, hukuki işlemlerin belgelendirilmesi ve bu işlemlere dair belgelerin saklanması, ihtilafların yargıya intikal etmeden çözülmesi noktasında önemli görev üstlendiğini ifade etti. Gül, deyim yerindeyse noterlerin hukuk alanında "koruyucu hekimlik" görevini üstlenen önemli bir meslek kuruluşu olduğunu söyledi.

Gayrimenkul satış ve tescil işlemleri devredilecek

Gül, "Gayrimenkul satış ve tescil işlemleri yönünden de tapu işlemlerinin, devir işlemlerinin noterlerimiz tarafından yapılması hususunu Bakanlar Kurulunda da arz ettik, bu konuda sunum yaptık. Başbakanımız, Bakanlar Kurulumuz tarafından da prensipte uygun görüldü. İnşallah seçimlerden sonra da ilgili Maliye Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile oturarak bunun teknik ayrıntılarını Türkiye Noterler Birliği ile çalışacağız ve bu konudaki yetkilerimizi de noterlerimize devretmeyi planlıyoruz" dedi.

Kongreye Bakan Gül'ün yanısıra Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Türkiye Noterler Birliği Başkanı Yunus Tutar, Bakanlık temsilcileri ve noterler katıldı.

 


Geri Dön