19 / 04 / 2024

Tapu devrederken nelere dikkat edilmeli?

Tapu devrederken nelere dikkat edilmeli?

Ev sahipleri, sahip olduğu konut veya iş yerlerinin satışını gerçekleştirebiliyor. Bu satış esnasında tapu devir işlemi gerçekleşiyor. Birçok vatandaş tapu devir işleminde ne yapılması gerektiği konusunda araştırma yapıyor. Peki, tapu devir işlemlerinde nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...



Evini veya iş yerinin satışını yapacak olan vatandaşlar tapu devri yaparken bir takım konulara dikkat etmesi gerekiyor. Milliyet'te yer alan habere göre; tapu devri yapacak kişilerin bu işlemler için Tapu Müdürlüğü'ne başvurması gerekiyor.

Tapu devri nasıl yapılır?

Konut, iş yeri veya arsa satışının resmi bir şekilde yapılması için tapu devirlerinin belirlenen şartlarda yapılması gerekiyor. Satışın tamamlanması için Tapu Müdürlüğü bir takım evraklar istiyor. Bu evraklar hazır hale getirilmeldir.

Tapu devrederken nelere dikkat edilmeli?

Evraklarda yaşanılan bir sıkıntı durumunda tapu devir işlemleri yani satış durduruluyor. Satışı gerçekleştirecek kişi talep edilen belgeleri Tapu Müdürlüğü'nden öğrenebilir. Tüm bunlara ek olarak tapu devri sırasında tapu harcın da ödemesi gerekiyor. Bu harç ödenmediği takdirde tapu devri yapılmıyor. 

Tapu devrinde nelere dikkat edilmeli?

Tapu devri yapacak kişilerin öncelikle satış sonrasında ödemeyi aldıklarından emin olmaları gerekiyor. Ödeme almadıkları takdirde tapu devri yapmamaları gerekiyor. Tapu devrinden sonra ödeme yapılmazsa satıcı büyük zarara uğrayabilir. Tapu Müdürlüğü'nde yapılan devir işlemlerinde personeller ödeme yapıp yapmadıklarını satıcıya sorarak ödeme aldığına dair beyanda bulunmasını istiyor. Satıcı ödemeyi aldığını söylediği taktirde devir işlemi gerçekleşiyor.

Vatandaşların yüzde 80'i tapu hizmetlerinden memnun!


Geri Dön