27 / 04 / 2024

Tapu harçları ve emlak vergileri yeniden düzenlenecek!

Tapu harçları ve emlak vergileri yeniden düzenlenecek!

‘Yeni Ekonomi Programı’ adı verilen 3 yıllık orta vadeli program 3 ana temel üzerinde planlandı. Ekonomik bir dengelenme odağında çizilen yeni yol haritası, mali disiplin ve büyümeyi sürdürülebilir kılacak sistemler ile yürütülecek. 



Orta Vadeli Program (OVP), yeni dönemde mali disiplin, dengelenme ve değişim olmak üzere üç ana temel üzerinde hayata geçirilen ‘Yeni Ekonomi Programı’ (YEP) olarak döndü. 

Milliyet Gazetesi'nden Duygu Erdoğan'ın haberine göre Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan YEP ile Türkiye’nin ekonomideki büyük hedeflerine güçlü bir şekilde yürümesini sağlayacak programlar hazırlandı.

Albayrak, Türkiye Kalkınma Bankası’nı, görev alanını genişleterek çok daha güçlü ve etkin bir bankaya dönüştüreceklerini, yine Emlak Bank’ın da gayrimenkul sektörü için değerli hale getirileceğini ifade etti. 

Bakan Albayrak ayrıca, gayrimenkul alanında da gayrimenkul envanterinin tamamlanacağını, tapu harçları ve emlak vergilerinin yeniden düzenleneceğini de sözlerine ekledi. 


Kira artış oranları TÜFE'ye bağlanacak!


Yeni Ekonomi Paketi'nden inşaat sektörüne neler çıktı?

 


Geri Dön