25 / 04 / 2024

Tapu kayıtları çağ atlayacak

Tapu kayıtları çağ atlayacak

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, tapu bilgilerinin dijital ortama aktarıldığını ve projenin 2013 yılına yetiştirilmeye çalışıldığını söyledi



İncelemelerde bulunmak için Afyonkarahisar’a giden Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, yaptığı açıklamada kadastro çalışmaları noktasında bilgilerin dijital ortama aktarıldığını ve projenin 2013 yılına yetiştirilmeye çalışıldığını söyledi.
Kadastro çalışmaların dijital ortama aktarılmasında mesafe alındığını belirten Bakan Demir, “Bu çalışmayı tüm Türkiye’de 2013 yılı içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. İl Özel İdareleri başta olmak üzere tüm ilgili kurumu ve kuruluşlar oradan elektronik ortamda tüm bilgilere ulaşabilecekler dedi. Bakanlığın birde coğrafi bilgi sistemleri kurduğunu hatırlatan Bakan Demir, “Kadastro çalışmaları noktasında Türkiye’ye çok bir başarı gösteriyoruz. Yenileme çalışmalarını 2013 yılında bitirirsek bu bir nevi destan gibi bir şey olacak. Tapu Sicil Müdürlükleri’nde verilen hizmetler birinci sınıf ve çok şeffaf olacak” diyerek sözlerini bitirdi. 

AA


Geri Dön