26 / 04 / 2024

Tapuda performans dönemi!

Tapuda performans dönemi!

Eskişehir Tapu ve Kadastro 17. Bölge Müdürlüğü’nde Pilot Personel Performans Sistemi uygulanıyor. Sistem, Eskişehir ve diğer bağlı iller olan Afyon, Kütahya ve Bilecik'te de uygulanıyor.



Eskişehir Tapu ve Kadastro 17. Bölge Müdürlüğü’nde Pilot Personel Performans Sistemi uygulanıyor.


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bölge Müdürü Cevdet Kılıç, daha önce Van Bölge Müdürlüğünde başlatılan bu sistemin Haziran 2015 tarihinden itibaren Eskişehir ve diğer bağlı iller olan Afyon, Kütahya ve Bilecik Tapu Kadastro Müdürlüklerinde uygulandığını anlattı. 


Kılıç, söz konusu sistemin, ilerde Türkiye geneline uygulanabilmesi için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce de desteklenip Genel Müdürlük projeleriyle entegre edilerek pilot uygulama olarak geliştirilmesine karar verildiğini belirtti.


Kılıç, açıklamasında, projenin temel amacının tapu ve kadastro müdürlüklerinde çalışan personelin üretim performanslarını ölçmek ve her yıl yüksek bir oranda artan tapu kadastro hizmet talebinin karşılanabilmesi için personel planlamasını daha iyi bir seviyeye getirmek olduğu belirtilerek şunları belirtti;


“Ayrıca bu sistemle; personelin çalışma süresine bağlı üretim standartlarını tespit etmek, üretim standartlarından uzaklaşan personeli tespit etmek ve gerekli tedbirleri almak, personel hareketlerini daha somut veriler ışığında değerlendirmek, atıl personeli tespit etmek, personelin haklarını ve sorumluluklarını daha somut veriler ışığında değerlendirmek, hizmet alımı yöntemiyle gerçekleştirilen özellikle kadastral projelerin parasal gerçekleştirme oranlarının yanında fiziksel oranlarının da somut verilerle hesaplanmasına olanak sağlamak ve ihale birim fiyatlarının oluşturulmasına katkı sağlamak, kamu kaynaklarını etkin, verimli bir şekilde kullanarak çalışanları ve vatandaşları mutlu kılmak; şeklinde hedeflerin gerçekleştirilmesi amaçlanmaktadır.”


Hürriyet Yerel




Geri Dön