25 / 04 / 2024

Tara Boru, yüzde 20 büyüme sağladı!

Tara Boru, yüzde 20 büyüme sağladı!

Borusan'ın ülke genelindeki beş büyük bayisinden biri olan Tara Boru ve İnşaat Malzemeleri Sanayi, 2013 yılında bir önceki yıla oranla Borusan bazında yüzde 20'ye yakın büyüdü...



Borusan'ın ülke genelindeki beş büyük bayisinden biri olan Tara Boru ve İnşaat Malzemeleri Sanayi, 2013 yılında bir önceki yüa oranla Borusan bazında yüzde 20'ye yakın büyüdü. 2007 yılından bu yana Borusan bayisi olarak faaliyet gösterdiklerini söyleyen Tara Boru firma ortağı Osman Şahin, bugün gelinen noktada bin metrekare alanda, 10 kişi ile hizmet verdiklerini belirtti. Şahin, 2013 yılında toplam 6 bin 550 tonluk ürün satışı gerçekleştirdiklerini kaydetti. 2013'te Borusan bazında yüzde 20'ye yalan büyüdüklerini ifade eden Şahin, "Mobilya, otomotiv yan sanayi ve konstrüksiyon alanında inşaat sektörüne yönelik faaliyet gösteriyoruz. Her kalınlıkta bine yakın ürün çeşidine sahibiz. Alanında marka olmuş firmalarla çalışıyoruz. Ağırlıklı Bursa'da faaliyet gösteriyoruz. Çilek Mobüya, Bürosit, Çakırcalı Mühendislik hizmet verdiğimiz firmalardan sadece birkaçı" dedi. 


Mısırlı bir firma ile ihracat için görüşüyor 


Tara Boru'nun kurumsal kimliğiyle ön plana çıktığını ifade eden Osman Şahin, en büyük hedeflerinin Borusan ile büyümek olduğunu vurguladı. Geçtiğimiz yıl itibarıyla fuarlara katılmaya başladıklarını ve olumlu geri dönüşler sağladıklarım kaydeden n Şahin, "Bursa'daki Yapı Yaşam üe Endüstri Zirvesi'nde yerimizi aldık. Fuarlar firmamız açısından oldukça iyi geçti. Hatta Mısırlı bir firma üe ihracat konusunda ilk adımı attık. İkili görüşmelerimiz devam ediyor" diye konuştu. Şahin, Tara Boru olarak daha geniş bir tesiste hizmet vermek ve pazann içinde olmak amacıyla Çalı bölgesinde 4 bin 400 metrekarelik arsa satın aldıklarına ve yatırım için uygun zamanı beklediklerine de değindi. 


"Ödenmeyen çekler mağduriyetlere yol açıyor" Bu yü mevcut durumu koruyarak 2013'te yakalanan 6 bin 550 tonluk satış rakamının altına düşmemeyi hedeflediklerine işaret eden Osman Şahin, bundaki en önemli etkenin ülke ekonomisinde yaşanan belirsizlik olduğunu söyledi. Sektörün önünü göremediğini ve uzun vadeli planlar yapamadıklarını aktaran Osman Şahin, şunlan kaydetti: "Hedef koymak istiyoruz, ancak şu anki konjonktür nedeniyle hedeflerin tutup tutmayacağını bilmiyoruz. 


Tanıdığımız müşteriye hizmet götürüyoruz. Sektörde u4 bin 400 metrekarelik arsa satın aldık" Bin metrekare alanda 10 kişi ile hizmet verdiklerini belirten firma ortağı Osman Şahin, geniş bir tesiste hizmet vermek ve pazarın içinde olmak amacıyla Çalı bölgesinde 4 bin 400 metrekarelik arsa satın aldıklarına ve yatırım için uygun zamanı beklediklerine de değindi. 

ciddi bir rekabet yaşanıyor. Kalite isteyenler firmamızı tercih ediyor. Kimi müşteri ise kaliteye bakmadan ucuza boru almak için çaba sarf ediyor. Bu hem haksız rekabete yol açıyor hem de kârlılık oranlarım etkiliyor. Diğer yandan son çek yasası tüm sektörlerde olduğu gibi bizleri de etkiledi. Ödenmeyen çekler nedeniyle mağduriyetler yaşıyoruz. Bu konuyla ilgili Meclis'te kanun düzenlemesi yapılması ya da Doğrudan Borçlanma Sistemi gibi yöntemlerle bankaların devreye sokulması gerekiyor. Kurumsal firmalar gününde ödeme yapıyor, ancak küçük firmalarda sorunlar yaşıyoruz." 


Dünya Sektörel Ek 


Geri Dön