19 / 04 / 2024

Tarihi Erzurum Evleri kentsel dönüşümle yenilenecek!

Tarihi Erzurum Evleri kentsel dönüşümle yenilenecek!

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kentsel dönüşüm planları içerisinde yer Hacıcuma için eski Erzurum evlerininin yeniden hayat bulacağı özel bir proje hazırladıklarını söyledi. 



Yakutiye Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, ilçede kentsel dönüşüm projeleri arasında en kıymetli olarak görülen Hacıcuma Ufki Şehir Projesi için ikinci kez ihaleye çıkıldığı bildirildi. 

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre Belediye Başkanı Korkut, projeye ilişkin yaptığı değerlendirmede, Hacıcuma bölgesi için hazırlanan kentsel dönüşüm projesinin çok özel bir proje olduğunu dile getirdi.  Proje uygulaması için ilk ihalenin yeterli katılım olmadığı için gerçekleştirilemediğini, bu noktada Erzurumlu firmaları bu özel projeye destek ve katkı olmaya çağırdıklarını dile getiren Korkut, şunları ifade etti;

"Kentsel Dönüşüm Planları içerisine aldığımız alanlardan en büyüğü olan Hacıcuma Kentsel Dönüşüm Projesi için ihale süreci devam ediyor. Hacıcuma, Taş Mescit, Kadana, Dervişağa mahallelerinin tamamını, Narmanlı, Habibefendi mahallelerinin bir bölümünü içerisine alan 125 bin metrekare büyüklüğündeki alan bin 300 adet binanın 103 milyon lira bedelle kamulaştırılmasıyla arsaya dönüştürüldü. Başladığımız işleri nihayete erdirdik. Hacıcuma için özel bir çalışma yaptık. Geçmiş Erzurum mahallelerini canlandıracak, düne özlem duyanların büyük rağbet göstereceği proje hazırladık. Tek ve çift katlı evler, yeniden canlanacak cumbalar, bahçeler, dar sokaklar belki de ihtiyacımız olanı, huzuru, komşuluk ilişkimizi bize geri getirecektir. Çok önem verdiğim ufki şehir çabamıza Erzurumlu firmalarımızı bekliyorum. Gerekirse güç birliği yapsınlar, ama bu projede bize el versinler ve bu şaheserde imzaları bulunsun isterim. Biz inşaat yapmıyoruz, istiyoruz ki kendi firmalarımız iş yapsın." dedi.
 


Geri Dön