29 / 03 / 2024

Tarihi Göztepe İstasyonu yıkılmayacak!

Tarihi Göztepe İstasyonu yıkılmayacak!

İsmini vermek istemeyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilisi Marmaray çalışmaları kapsamında İstanbul Anadolu yakasındaki Göztepe tren istasyonunun yıkılmayacağını söyledi. Yeni istasyon eski istasyonun 400 metre yakınına yapılacak....



İsmini vermek istemeyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilisi  Marmaray  çalışmaları kapsamında İstanbul Anadolu yakasındaki Göztepe tren istasyonunun yıkılmayacağını söyledi. Yetkili, yeni istasyonun eski istasyonun 400 metre kadar uzağına yapılacağını iddia etti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı henüz konuyla ilgili olarak resmi bir açıklama yapmadı.


Marmaray projesi kapsamında Göztepe Tren İstasyonu’nun yıkılacağı iddialarını sabah saatlerinde Hurriyet.com.tr haberleştirmiş, söz konusu haber sosyal medya ve internette hızla yayılıp büyük tartışma yaratmıştı. Konuyla ilgili olarak henüz resmi bir açıklama gelmezken ismini açıklamak istemeyen bir Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilisi Göztepe istasyonunun yıkılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını yeni yapılacak tren istasyonunun mevcut istasyonun 400 metre kadar uzağına yapılacağını iddia etti. Yetkili Göztepe tren istasyonun restore edileceğinin bilgisini de verdi.

Öte yandan istasyonla ilgili olarak bilgi veren başka bir yetkili ise istasyonun inşaat tabelasında eski ve yeni yapılacak istasyon fotoğrafları resminin konmasının yanıltıcı olduğunu ve gerekli birimleri bu konuyla ilgili olarak uyardıklarını belirtti.


BAKANLIK KABUL ETMEMİŞTİ

Alınan son bilgilere göre Göztepe tren istasyonu aslına uygun olarak restore edilerek kültür merkezi olarak kullanılacak. Kadıköy Belediyesi daha önce alanın müze olmasıyla ilgili olarak bir karar almış fakat bu kararı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı kabul etmemişti. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın önümüzdeki saatlerde konuyla ilgili olarak resmi bir açıklama yayımlaması bekleniyor.


'İKİ HATTAN ÜÇ HATA ÇIKTIĞI İÇİN...'

Göztepe istasyonuyla ilgili olarak konuşan Kadir Has Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yonca Erkan Marmaray gibi bir raylı sistemi yenileme projesi olarak görmek istediğini belirtip. Erkan, “Marmaray’ın kullanılacağı alan iki hattan üç hata çıktığı için Göztepe’deki tarihi istasyon yıkılıyor” demişti.


Can Mumay /Hürriyet Gazetesi


Geri Dön