28 / 03 / 2024

Tarihi İnci Pasajı'nın yerine otel yapılacak!

Tarihi İnci Pasajı'nın yerine otel yapılacak!

İstanbul’un yakın dönem tarihindeki önemli yapılarından olan İnci Pasajı’nın yerinde artık yeller esiyor. Pasaja komşu tarihi İnci Sineması ise yıkılacağı günü bekliyor. Yıkımların ardından arazide rezidans ve otel projesinin yükselmesi bekleniyor...



İstanbul’un yakın dönem tarihindeki önemli yapılarından olan İnci Pasajı’nın yerinde artık yeller esiyor. Pasaja komşu tarihi İnci Sineması ise yıkılacağı günü bekliyor. Yıkımların ardından arazide rezidans ve otel projesinin yükselmesi bekleniyor.



Halaskârgazi Caddesi üzerinde yer alan 15 bin 409 metrekarelik arazinin sahibi Pangaltı Ermeni Katolik Mıhitaryan Manastır ve Mektebi Vakfı, geçtiğimiz günlerde İnci Pasajı’ndaki işletmeleri tahliye etti. Tahliyenin ardından da yarım asırlık pasaj yıkıldı.  Ermeni cemaatinden yetkililer, vakıf yönetiminin projeyi üstlenecek firmayla kat karşılığı anlaştığını belirtti. Projede küçük bir alışveriş merkezinin de yer alacağı öğrenildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, oy çokluğu ile kabul edilen plan değişikliğiyle araziyi “turizm tesis alanı” olarak tescilledi. Arazi için 3 emsal inşaat izni verilirken, yükseklik de serbest bırakıldı.


Mert İnan/ Milliyet Gazetesi 





Geri Dön