24 / 04 / 2024

Tarihi Siyavuşpaşa Köşkü sanat evi oluyor!

Tarihi Siyavuşpaşa Köşkü sanat evi oluyor!

1571 yılından Mimar Sinan tarafından yapıldığı tahmin edilen Siyavuşpaşa Köşkü sanat galerisi ve atölyesi olarak hizmete açılacak. 



İstanbul Bahçelievler’de bulunan Siyavuşpaşa Köşkü, 2005’te Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca Bahçelievler Belediyesi’ne tahsis edildi. Bakımsızlığı nedeniyle yapının restore edilmesi kararlaştırıldı. 

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, Tarihi köşkte 2016 yılında restorasyon projesine başlandı. 2 yıl süren restorasyonun ardından da köşk, İstanbul Valiliği’nce Bahçelievler Belediyesi’ne devredildi. Siyavuşpaşa Köşkü, gelecek günlerde sanat galerisi ve atölyesi olarak hizmete açılacak.

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, Türkiye’nin tarihi yapılarının hak ettiği kadar korunmadığını söylerek: "Ya duvarlarına yazılar yazıyor ya sağına soluna tarihi dokusunu bozacak başka bir şey inşa ediyor ya da restorasyonu yapılırken aslından çok farklı bir yapı ortaya çıkarabiliyoruz. Restorasyondan önceki görüntüleri içler acısıydı. Tarihi bir yapı olduğu için dokusuna uygun çalışmalar yapmayı düşünüyoruz. Resim sergileri, klasik müzik ve şiir dinletileri yapmayı planlıyoruz." ifadelerini kullandı. 

 


Geri Dön