27 / 04 / 2024

Tarihi Urfa Evleri turizme kazandırılacak!

Tarihi Urfa Evleri turizme kazandırılacak!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Urfa Evlerinin restorasyon uygulamalarına devam ediyor. Bölgede tarihi yapıların korunmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. 



Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bölgedeki tarihi evlerin korunmasına yönelik restorasyon çalışmalarını sürdürüyor. 

 

Kurtuluş Mahallesinde Rahibeler evi, Çetingil ve Erişmiş evlerinde çalışmalar Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Koruma ve Denetleme (KUDEM) ekipleri aracılığıyla yapılıyor. Evler aslına uygun olarak ilk günkü görünümüne kavuşuyor.


“Şanlıurfa’da tarihi değerlere sahip çıkıyoruz”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, sadece Şanlıurfa merkezinde değil tüm ilçelerindeki tarihi yapıları tekrardan özüne uygun bir şekilde restore etmek için çalıştıklarını söyledi.

 

Başkan Nihat Çiftçi, tarihi Urfa evlerinin Büyükşehirle hayat bulduğunun altını çizdi. Tarihi değerlere sahip çıktıklarını ifade eden Belediye Başkan Nihat Çiftçi, "Bu doğrultuda da sürekli projeler üretiyor ve şehrini seven bir kadro ile çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.


Geri Dön