25 / 04 / 2024

Tarihin en büyük dolandırıcılığını yapan kripto kraliçesinin evi ortaya çıktı!

Tarihin en büyük dolandırıcılığını yapan kripto kraliçesinin evi ortaya çıktı!

OneCoin’in kurucusu Dr. Ruja Ignatova, sanal para birimi görünümü altında bir saadet zinciri olan ve tarihin en büyük dolandırıcılıklarından birine imza atmıştı. Kendine kripto kraliçesi diyen Ruja Ignatova, hala bulunamadı.



Sanal para birimi görünümü altında bir saadet zinciri olan ve tarihin en büyük dolandırıcılıklarından birine imza atan OneCoin’in kurucusu Dr. Ruja Ignatova’nın 2017 yılında ortadan kaybolmadan önce İngiltere’nin başkenti Londra’da gizlice konut aldığı ve değerli eşyalarını bu gayrimenkulde sakladığı belirlendi. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; 17 Eylül tarihindede Ignatova’nın Alman avukatı Martin Breidenbach’ın, lüks gayrimenkulün satın alınması için bir Londra hukuk firmasına 20 milyon euro yolladığının belirlenmesinden sonra kara para aklamakla suçlanarak Münster’de yargılanması sırasında gayrimenkulün ortaya çıktığı belirtildi. 

Tarihin en büyük dolandırıcılığını yapan kripto kraliçesinin evi ortaya çıktı!

175 ÜLKEDE VURGUN

Kendisini “kripto kraliçesi”şeklinde isimlendiren Ignatova’nın 13.5 milyon sterlinlik konutunda 500 bin sterlin değerinde sanat eseri ve marka eşyaların bulunduğuna dikkat çekilirken, Mülkün Guernsey adasında varlıklı müşterilere “vergi cenneti hizmetleri” sağlayan “Aquitaine Group” şirketi aracılığıyla alınması sebebiyle Ignatova’nın isminin gizlendiği belirtildi. Fakat, kripto kraliçesinin servet değerindeki eşyalarının nereye götürüldüğü ise henüz belli değil. 175 ülkeden milyonlarca mağdurun davası devam ederken ABD Federal Araştırma Bürosu (FBI) ve Avrupa Polis Teşkilatı (Europol) koordineli olarak Ignatova’yı dünya genelinde arıyor.

NEREDE OLDUĞU BİLİNMİYOR

Oxford mezunu ve üstün zekalı Bulgaristan vatandaşı Dr. Ruja Ignatova, erkek kardeşi Konstantin Ignatov ve Sebastian Greenwood ile 2014 yıında OneCoin’i kurdu. Sisteme üye olanların rakamı 3 milyon kişi oldu. Ancak kripto borsalarında OneCoin ismi hiç görünmedi. Yatırımcılar tedirgin olmaya başlayınca 2017 Ekim'de Lizbon’da etkinlik gerçekleştireceği açıklandı. Etkinlik günü Ignatova, yeniden görünmemek üzere ortadan kayboldu. 

Tarihin en büyük dolandırıcılığını yapan kripto kraliçesinin evi ortaya çıktı!

GÖRÜNÜŞÜNÜ DEĞİŞTİRDİ

Dolandırıcılık ağının tepesindeki Konstantin Ignatov ABD’den Türkiye’ye gelecek bir uçağa binmek istediğinde yakalanırken, o tarihten bu yana ne yaptığı belli olmayan kripto kraliçesinin Rusya ve Ukrayna pasaportlarıyla Rusya ve Dubai arasında gezip durduğu ya da Bulgaristan’da estetik ameliyatlarla görünüşünü değiştirerek fark edilmeden yaşamına devam ettiği ifade ediliyor.

Sosyal medyada kripto para dolandırıcılığı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön