24 / 04 / 2024

Tarım Kredi'den çiftçilere müjde! İcra takibi kalkıyor, geçmiş borç faizleri siliniyor!

Tarım Kredi'den çiftçilere müjde! İcra takibi kalkıyor, geçmiş borç faizleri siliniyor!

Tarım Kredi Kooperatifleri'nin çiftçi desteklerini artırmak için kolları sıvadı. Bu kapsamda bazı yeni düzenlemeler yapıldı. Milyonlarca çiftçi için icra takibi kaldırılıyor, geçmiş borç faizleri siliniyor ve kredi limitleri güncelleniyor. İşte ayrıntılar...



KEFALET SİSTEMİ BİTİYOR 

Tarım Kredi Kooperatifleri üreticinin finansman ihtiyacını en uygun şekilde karşılayabileceği önemli kuruşlardan olarak dikkat çekiyor. Çiftçilerin artık  krediye erişiminin bankalardan daha esnek olması amacıyla bazı adımlar atılacak. Bu kapsamda, teminat şartları bankalardan daha esnek yapılacak ve kefalet sistemi de sona erecek. 

Tarım Kredi den çiftçilere müjde! İcra takibi kalkıyor, geçmiş borç faizleri siliniyor! 

YASAL TAKİP KALDIRILDI 

Çiftçinin borcunu ödememesi halinde icra yoluyla yasal takip uygulaması da kaldırıldı. Son çözüm olarak bütün yolların tıkanması durumunda uygulamaya devam edilmesi öngörülüyor. Bu şekilde Tarım Kredi 'traktörümü aldı, tarlama çöktü' gibi haberler de tarihin tozlu sayfalarına karışacak. Geçmiş borcu olan çiftçiler için yapılandırma uygulanacak. 

Tarım Kredi den çiftçilere müjde! İcra takibi kalkıyor, geçmiş borç faizleri siliniyor!

FAİZSİZ DESTEK 

Geçmişte borcu olan çiftçi bir defada ödemesini gerçekleştirirse, faiz uygulanmayacak. Borcunun yüzde 10-20-30'unu peşin ödeyen çiftçiler için kalan tutarı 60 aya kadar vadelendirme imkanı sunulacak. Ödemesini yapan çiftçi, 2. gününde tohum, ilaç, gübre ve yem alabilecek. Tarım Kredi, ortağı çiftçilere 2022 yılında 14 milyar Türk Lirası kredi kullandırmayı planlıyor. 

Tarım Kredi den çiftçilere müjde! İcra takibi kalkıyor, geçmiş borç faizleri siliniyor!

KREDİ LİMİTLERİ GÜNCELLENİYOR, LİMİTİ İHTİYAÇ BELİRLEYECEK

Uygulama kapsamında, Çiftçi Kayıt Sistemi'nden borca bakılıyor, gelir hesaplanıyor ve kredi limiti bu şekilde belirleniyor. Limitler çoğunlukla çiftçilerin ihtiyacını gidermiyor. 

Örneğin hayvan başına 1kg yem tüketiliyorsa ve 100 hayvana sahipse, limiti 100 kg karşılığı yem olacak. 

Örneğin, çiftçi 100 dekar arazide arpa-buğday yetiştiriyorsa dekara harcadığı (gübre, ilaç, tohum vb) giderlerin hepsi 100'le çarpılarak limit belirlenecek. Bu durumda kredi limitleri ihtiyaca göre belirlenecek. 

Çiftçilere şok! Gübre fiyatlarına yine zam geldi! Hangi gübre ne kadar? 27 Haziran 2022 fiyat listesi...

A101 haftanın yıldızlarında dev indirim! Süt ürünleri, sucuk, şinitzel, meyve ve sebze... 27 Haziran 2022 fiyat listesi!

65 yaş aylığı, evde bakım desteği, engelli aylığı Temmuz zammıyla kaç lira olacak? Kim kaç lira maaş alacak?

Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı emekli ikramiyesinde son dakika zam iddiası! Emekli ikramiyesi kaç TL? Zam geldi mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön