20 / 04 / 2024

Tarım yapan ve toprakları olan çiftçiler bu habere bayram edecek! Toprağa resmen bereket depoluyor

 Tarım yapan ve toprakları olan çiftçiler bu habere bayram edecek! Toprağa resmen bereket depoluyor

Tarımda verimliliği artırmak adına çalışma gerçekleştiren Bingöllü bilim insanları, çok önemli bir projeye imza attı. Bingöllü bilim insanları tarafından toprağı besleyerek verimi artıran organik gübre geliştirildi.



HEDEF, KİMYSAL GÜBRE KULLANIMINI AZALTMAK 

Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı "Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma" alanında pilot üniversite seçilen Bingöl Üniversitesi, süt ürünleri firmasıyla yaptığı iş birliğiyle toprağın sürdürülebilirliğinin artırılması, kimyasal gübre kullanımının azaltılmasını amaçlayan proje hazırladı.

AKADEMİSYENLERİN ONAYINDAN GEÇİYOR 

Proje kapsamında biyogaz üretimi sırasında fermantasyon sonucu 3 çeşit gübre elde edildi. Bu gübreler, süt ürünleri firmasınca tesisin kurulu bulunduğu merkeze bağlı Çeltiksuyu köyünde çiftçi Mahmut Geraksar'a ait silajlık mısır ekili 65 dönüm arazide toprakla buluşturuldu.

Hasadın ardından üniversitede yapılacak analizle toprak yapısına en uygun gübre belirlenecek.
Akademisyenlerin onayladığı en verimli gübre çeşidi, bölgedeki çiftçilere verilerek, üretimin artırılması sağlanacak.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön