20 / 04 / 2024

Tariş arsasında çok katlı yapılaşmaya karşı çıkılıyor!

Tariş arsasında çok katlı yapılaşmaya karşı çıkılıyor!

Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, TARİŞ'in Kuşadası ilçesinde yeniden satışa çıkardığı arsada çok katlı yapılaşmaya karşı olduklarını bildirdi



TARİŞ'in, Kuşadası ilçesinde 12 yıldır tartışma konusu olan ve belediye tarafından daha önce iki defa yeşil alan ilan edilen sahil bandındaki yaklaşık 10 dönümlük arsasını ihaleyle yeniden satışa çıkarması tartışmalara neden oldu.

Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, TARİŞ arsasının satışa çıkarılmasına ilişkin yaptığı açıklamada, bu arsanın kullanımına ilişkin düşünce ve görüşlerinin değişmediğini belirtti.

TARİŞ'e ait 9 bin 958 metrekarelik arsanın düşük yoğunluklu yapılaşma ve kültür merkezi şeklinde değerlendirilmesini istediklerini belirten Altungün, şunları kaydetti:

"Atatürk Bulvarındaki bu alan, Kuşadası'nın nefes aldığı ender noktalardan biri. Bu konudaki görüşümüzü daha önce Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu toplantılarında da dile getirmiştik. Zira bu alan içerisinde zaten tescilli iki eski yapı da bulunuyor. Satışa çıkarılması, arzu ettiğimiz bir durum değil. Zaten TARİŞ arsasında çok katlı yapılaşmaya karşıyız, söz konusu arsanın düşük yoğunluklu ve kültür merkezi şeklinde değerlendirilmesini istiyoruz."

TARİŞ, yıllardır ilçede çeşitli tartışmalara neden olan ve daha önce bir kez ihaleyle satışı yapılan, ancak alıcı firmanın vazgeçmesi üzerine elde kalan Kuşadası'ndaki arsasını, gazetelere verdiği ilanla 8 Ocak'ta yapılacak ihaleyle yeniden satışa çıkardığını duyurmuştu.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Tariş'in arazisi Kuşadası'nı karıştırdı

TARİŞ'in, Kuşadası ilçesinde 12 yıldır tartışma konusu olan ve belediye tarafından daha önce iki defa yeşil alan ilan edilen sahil bandındaki yaklaşık 10 dönümlük arsasını ihaleyle yeniden satışa çıkarması tartışmalara neden oldu.
AA muhabirinin elde ettiği bilgilere göre, daha önce bir kez ihaleyle satışı yapılan arsa, alıcı firmanın vazgeçmesi üzerine elde kalmıştı. Tariş'in 8 Ocak'ta arsa için ihaleye çıkacağı haberini Milliyet, 3 Ocak Pazar günü duyurmuştu.

Çok katlı yapıya karşıyız
Satışa çıkarılan arsada çok katlı yapılaşmaya karşı olduklarını bildiren Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, 9 bin 958 metrekarelik arsanın düşük yoğunluklu yapılaşma ve kültür merkezi şeklinde değerlendirilmesini istediklerini vurguladı. Altungün, şunları kaydetti: "Atatürk Bulvarı'ndaki bu alan, Kuşadası'nın nefes aldığı ender noktalardan biri. Bu konudaki görüşümüzü daha önce Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu toplantılarında da dile getirmiştik. Zira bu alan içerisinde zaten tescilli iki eski yapı da bulunuyor. Satışa çıkarılması, arzu ettiğimiz bir durum değil. Zaten TARİŞ arsasında çok katlı yapılaşmaya karşıyız, söz konusu arsanın düşük yoğunluklu ve kültür merkezi şeklinde değerlendirilmesini istiyoruz."
Tebernüş Kireçci/Milliyet


Geri Dön