26 / 04 / 2024

Tarkan villasında mahsur kaldı!

Tarkan villasında mahsur kaldı!

Tarkan yoğun yağış nedeniyle evinde mahsur kaldı.



İstanbul'u günlerdir etkisi altına alan yoğun yağmur ve kar yağışı Ömerli Barajı'nı doldurunca barajın Riva Deresi'ne açılan kapakları kontrollü olarak açıldı. Bunun üzerine Riva Deresi taştı. Son 36 yılın en yüksek debisine ulaşan barajın suları mesire yerleri, at çiftlikleri ve bazı evlerin su altına kalmasına neden oldu. Bozhane Köyü'ne giden yol ulaşıma kapandı. Bölgede evi bulunan megastar Tarkan'ın evinde mahsur kaldığı öğrenildi.
Vatan

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Baraj suları Riva'yı bastı  

Soğuk ve yağışlı hava dün İstanbul'u terk etti ama yoğun yağışla tüm kenti kaplayan karlar lodosun etkisiyle eriyip su havzalarını doldurunca, kentteki 10 barajda `taşkın' yaşanma riski doğurdu. Son 36 yılın en yüksek debisine ulaşan Ömerli Barajı'nda taşkın yaşanmaması için `kapaklar' açılarak kontrollü su tahliyesi yapıldı. Çevrede bulunan çok sayıda yerleşim yeri ve yol sular altında kaldı. Kar yağışı dolayısıyla son 24 saat içinde Ömerli Barajı'ndan 7,6 milyon metreküp, Alibey Barajı'ndan 1,5 milyon metreküp, Büyükçekmece Barajı'ndan da 13,7 milyon metreküp su bırakıldı. Sazlıdere ve Istıranca barajlarından da tahliye yapıldığı belirtildi ancak rakam açıklanmadı.

600 HANEYE ULAŞILAMADI
Ömerli Barajı'nın kapaklarının açılmasıyla Riva Deresi taştı. Taşkın nedeniyle Beykoz Bozhane Köyü ve civarındaki 3 köy sular altında kaldı. Ünlülerin milyon dolarlık vilları da dahil yaklaşık 600 hanenin bulunduğu bölge sular altında kaldı. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Kurban Bayramı tatilini geçirdiği Village Park Country Resort tesisleri de sulara teslim oldu.
Star Gazetesi

Tarkan villasında mahsur kaldı

Ömerli Barajı'nda kapaklar açılınca Riva Deresi taştı. Tarkan da villasında mahsur kaldı

İstanbul'daki Ömerli Barajı'ndan fazla suyun tahliye edilmesinin ardından yağışların devam etmesi sonucu Beykoz'da Riva deresi taştı. Derenin geçtiği 7 mahalleden 4'ünüde bazı evleri su bastı. AKOM, sel konusunda jandarmayı uyardı. Jandarma da baskın tehlikesi bulunan mahallelerde önlem aldı.

Ünlü sanatçı Tarkan Tevetoğlu, baraj kapaklarının açılmasından sonra Riva deresinin taştığı Bozhane köyü yakınlarındaki villasında mahsur kaldı. Tarkan'ın villasına giden yoldaki suyun 1 metreye kadar ulaştığı, sanatçının bu nedenle villasından çıkamadığı öğrenildi.

Köylüler villada çalışan bir görevlinin orman yolunu kullanarak alışveriş yaptığını, ünlü sanatçının halen villadan çıkamadığını söyledi

AKOM, Riva Deresi'nin geçtiği ve sel tehditi altında olan 7 mahalle için jandarmayı uyardı. Jandarma ekipleri akşam saatlerinde mahalle muhtarlarıyla beraber Paşamandıra, Değirmendere, Örümce, Bozhane, Göllü, Cumhuriyet ve Sarıpınar mahallelerinin dere kenarındaki evleri kapı kapı dolaşarak, ev sahiplerinden evlerini boşaltmaları yönünde uyardı. Su seviyesinin yükseldiği bazı mahallelerde evlerini boşaltanlar oldu ancak çoğu mahalleli gidecek yerleri olmadığı için evlerini terk etmedi.
Posta

Riva Deresi taştı, çiftlikler suya gömüldü

İstanbul'da yağmur ve yoğun kar yağışının ardından son 36 yılın en yüksek debisine ulaşan Ömerli Barajı'nın kapaklarının açılmasıyla birlikte dün Riva Deresi taştı. 600 hanenin bulunduğu Beykoz Bozhane Köyü ve civarındaki 3 köy sular altında kaldı. Taşkın sanatçı Tarkan'ı da etkiledi. Tarkan'ın Bozhane köyündeki villasını da su bastı. Tarkan'ın da evde olduğu ve mahsur kaldığı belirtildi. Kar yağışı nedeniyle Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin de bulunduğu Beyoğlu'nda elektrikler kesildi. Devreye giren jeneratörler de 5 saat sonra arızalanınca dün sabah yapılması planlanan ameliyatlar ertelendi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne bağlı ekipler de Atatürk Havalimanı'ndaki pistleri açık tutmak için yoğun çaba gösterdi. Uçakların "de-icing" adı verilen alkol, glikoz karışımı sıvıyla buzlanmaya karşı yıkanması sırasında uzun kuyruklar oluştu. Seferlerde 30 dakika ile 1.5 saat arasında gecikmeler yaşandı.
Erdoğan Yapık/Sabah


Geri Dön