28 / 03 / 2024

Tarlabaşı 360'ta kişiye özel satış!

Tarlabaşı 360'ta kişiye özel satış!

Türkiye'nin ilk 'kentsel yenileme' projesi olma özelliğini taşıyan Tarlabaşı 360 projesi satışa çıktı. Çalık Gayrimenkul tarafından geliştirilen Tarlabaşı 360'taki 97 rezidansın herbiri farklı metrekarelerde tasarlandı.



Çalık Gayrimenkul tarafından Tarlabaşı kentsel dönüşüm kapsamında hayata getirilen ve Türkiye'nin ilk 'kentsel yenileme' projesi olma özelliğini taşıyan Tarlabaşı 360 projesi satışa çıktı. 20 bin metrekare alan üzerinde konumlandırılan Tarlabaşı 360'ın ilk etabında yer alan 97 rezidans ünitesi her biri diğerinden farklı tasarlanarak kişiye özel satılacak. 


Rezidanslarla birlikte 96 ofis de satışa çıkarıldı. 97 rezidans için 4 kat ön talep toplandığını belirten Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin, şunları söyledi:


 "Ofislerin yüzde 70'i satıldı. Yatırım değeri 500 milyon dolar olan Tarlabaşı 360 projesinde rezidans, ofis, konut ve ticari üniteler dahil olmak üzere yaklaşık 900 ünite bulunuyor. Bulvara 220 metrelik cephesi, Taksim meydanına 350 metre ve İstiklal Caddesi'ne 180 metre mesafede olmasıyla dikkat çekiyor. 

Projede ofis bölümlerinin teslimlerine 2015 Ekim'de rezidans bölümlerinin ise 2016 ilkbaharında başlamayı hedefliyoruz" dedi. 


289 bin $'dan başlıyor


Satışa çıkan 97 adet rezidans ünitesinin büyüklükleri 47 ile 355 metrekare arasında değişiyor. 

1+0,1+1, 1+1 loft dubleks, 2+1, 2+1 loft dubleks, 4+1 dubleks ve 4+1 penthouse dubleks tipinde dairelerin yer aldığı rezidansların fiyatları ise 289 bin dolardan başlıyor. 


Ofis üniteleri ise 63 ile 588 metrekare arasında değişiyor ve ünitelerin fiyatları 503 bin dolardan başlıyor. Lansman dönemine özel olarak yüzde 5 indirim ve peşin alımlarda ek olarak yüzde 5 indirim uygulanan projede rezidansların metrekaresi 5 bin 500 dolardan, ofislerin metrekaresi ise 6 bin dolardan başlıyor. Proje içerisinde, Saint Pantaleon Kilisesi, Ermeni Vakıf Okulu ve Süryani Kilisesi de bulunuyor ve bu yapıların da restorasyonu proje kapsamında Gap inşaat tarafından gerçekleştiriliyor. 



'İstanbul'u yaşamak isteyenlerin projesi'


Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin, Türkiye'nin ilk kentsel yenileme projesi olan ve bu özelliği nedeniyle referans proje niteliği taşıyan Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi ile bölgeye gelen hareketlilik sayesinde projeye komşu bina değerlerinin 40 kattan fazla arttığına dikkat çekti. 


Tarlabaşı 360'ın kentin merkezindeki konumu ile istanbul'un en ayrıcalıklı gayrimenkul projelerinden biri olduğunu belirten Yetgin, projenin gayrimenkul yatırımcılarının yanısıra tarihle iç içe mimari bir doku ve kent kültüründen beslenen sanatçı ve entelektüellerin de projeyle ilgilendiklerini ifade etti. 



'Domino etkisi yaratacak'


Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise kamu ve özel sektör ortaklığıyla yapılan ilk proje olarak da dikkat çeken projeyle birlikte bölgedeki alanların değerlerinin 50 kat arttığını söyledi. 


Demircan, "Bu sadece Tarlabaşı için geçerli değil, Cihangir de dahil olmak üzere etrafındaki pek çok alanı kapsıyor. Tarlabaşı'nın bu projeyle birlikte yüzde 5'lik kısmı dönüşmüş olacak. Yüzde 95'i duruyor ama böyle durmaz, sonuçta her şey için düğmeye bastık. Amacımız bir domino etkisi yaratmaktı. İstanbul'un göbeğinde yepyeni bir turistik destinasyon oluşturacak" dedi. 



Milliyet




Geri Dön