20 / 04 / 2024

Tarsus Berdan Nehri 1’nci etap projesinin inşaatı başladı!

Tarsus Berdan Nehri 1’nci etap projesinin inşaatı başladı!

Mersin Tarsus Berdan Nehri 1’nci etap projesi inşaatına başlandı. Yaklaşık 15 milyon TL maliyetli proje balıkçı lokantaları, çay bahçeleri, kaykay pisti, çocuk oyuncak alanları, kamelyalarla, oturma grupları ve peyzaj düzenlemeleri kapsıyor.



MERSİN’in Tarsus İlçe Belediyesi tarafından hayata geçirilen Berdan Nehri 1’nci etap projesi inşaatına başlandı. Yaklaşık 15 milyon TL maliyetli proje balıkçı lokantaları, çay bahçeleri, kaykay pisti, çocuk oyuncak alanları, kamelyalarla, oturma grupları ve peyzaj düzenlemeleri kapsıyor. 


Proje için D-400 karayolu ile Molla Kerim Köprüsü arasında kalan alanda temel atma töreni düzenlendi. Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Şevket Can, Emniyet Müdürü Salim Çakan ve vatandaşlar katıldı. Başkan Can proje konusunda şu bilgileri verdi:

"Yaklaşık 15 milyon TL ile bu inşaatımız başlamıştır. İnşallah bu yılın sonunda da burası hizmete geçecektir. Mevcut projemizin içinde yürüyüş yolları, şu anki kürsümüzün önündeki taşlardan oluşacak, balıkçı lokantaları, çay bahçeleri, kaykay pisti, çocuk oyuncak alanları, kamelyalarla, oturma grupları, peyzaj düzenlemeleriyle gerçekten nezih bir ortam olacaktır. Şu anda D-400 ile Molla Kerim köprüsü arasında kalan 1’nci etabı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Hedefimiz Devlet Bahçeli Bulvarı’na kadar, yaklaşık 6.5 kilometrelik bu alanı aynı bu ayarda peyzaj düzenlemesini yaparak, Berdan Nehri'nin sağından ve solundan yeşil bant oluşturmaktır. D-400 ile Devlet Bahçeli Bulvarı’nı birleştirerek Eskişehir Porsuk Çayı'ndan daha nezih bir ortam olacak şekilde hazırlamayı amaçlıyoruz." 


Törende Tarsus Avcılar Kulübü, Tarsus Sportif Olta Balıkçılığı ve Su Hayatı Koruma Derneği, Mersin Yelken İhtisas ve Yat Spor Kulübü üyeleri, Berdan Nehri’nde gösteri yaptı.


Hürriyet 


Geri Dön