29 / 03 / 2024

Tarsus Kırklarsırtı'nda engellilere yönelik park inşa edilecek!

Tarsus Kırklarsırtı'nda engellilere yönelik park inşa edilecek!

Mersin'in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Şevket Can, 1 yılda yaptığı hizmetleri ve önümüzdeki dönemde yapacağı hizmetleri düzenlediği törenle anlattı. Can, insanların hizmetkarı olarak, onlara hak ettikleri hizmeti vereceklerini söyledi.



Belediye Meclis Salonunda yapılan programda konuklarını eşi Öznur Can ile birlikte karşılayan Başkan Can tanıtım filmin ardından devam eden hizmetlerini tek tek anlattı. Başkan Can, "Bölgede tek olan ve hayırsever Ülker Aydın tarafından iç teşrifatı yapılan Yaşlılar Erinç Evi ve parkını hayata geçirdik. Taşkuyu Mağarası'nı turizme kazandırmanın mutluluğunu yaşadık. Belediyemize bağlanan 134 mahalleye hoparlör sistemini kurduk. Yeni bağlanan mahallelerimizin yolları parke taşı ile döşenirken, tüm yerleşim yerlerinde iş makinalarımız en az iki sefer çalışma yapmıştır. 24 bin adet yine yeni mahallelerimize çöp konteynırları dağıttık. 7-24 Çağrı Merkezinin hizmete girmesiyle vatandaşlara bir telefon kadar yakın olduk. 55 okulumuza atık yağ ve atık pil makinaları dağıtırken, okullarımıza geri dönüşümü anlattık. Eski mezbahanenin yıkılmasıyla Berdan ırmağı çevresini temizledik. Yarenlik alanında ve Kültür Parkında ücretsiz internet erişimini sağladık. Taziye evlerine belediyemizden görevli 2 kadın ve 1 erkek kuran okuyarak vatandaşlarımızın acılarını paylaşıyoruz" ifadesini kullandı. 


2015 yılı içerisinde yapılacak hizmetleri anlatan Can, şöyle devam etti: "Turkuaz Çarşısı'nı semt pazarı olarak faaliyet geçireceğiz. Kırklarsırtı Mahallemizde Engellilere yönelik bir park inşa edeceğiz. Kapanan 89 köy okulun çok amaçlı kullanılmak üzere faaliyete geçirmek amacıyla belediyemize tahsis edilmesi için yazılı talepte bulunduk. 


emlak tarafından belediyemize tahsis işlemi yapıldığında bu okullarımızın tamamı, çok amaçlı sosyal tesis olarak düzenlenerek mahalle halkımızın hizmetine sunulacaktır. Taziye evleri yapacağız. Tarihi Ticaret merkezi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Şehrimize meydan kazandırmak için 2 farklı çalışmamız var. 


Kentsel dönüşüm için çalışmalara başladık." Halkın duasına talip olduklarını vurgulayan Başkan Can, "Şehrimizdeki kardeşliğin devamı için, tüm Tarsus'ta yaşayan insanlarımızın huzur ve selametinin devam etmesi, Şehrimizin daha da güzelleşmesi ve köylerimizin şehirleşmesi için, insanlarımız arasında dil, din ırk ayrımı yapmadan, tüm insanlarımızın hizmetkarı olmaya ve onlara hak ettikleri hizmetleri yapmaya, onlara hesap vermeye devam edeceğiz" dedi.

 

Başkan Çan'dan sonra Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da bir konuşma yaptı. Kocamaz, "Belediyeciliğin sorumlulukları büyüktür. Belediyecilik bir vebal üstlenmektir. İnsanların hak ettikleri hizmetleri beşikten, mezara verebilmektir. Belediye Başkanı her zaman halkıyla birliktedir. Her zaman onların dertlerinin ve sıkıntılarının ortağıdır. Tarsus'ta Şevket Çan'ın hoşgörüsü ve hizmet aşkıyla Tarsus'ta sağlanan hoş görü ortamını ve hizmetlerin devamını sürdürdüğünü görerek, gurur duyuyorum. Bizlerde Büyükşehir olarak el ele.gönül gönüle çalışarak Mersin ve İlçelerinin hak ettiği hizmeti alması için var gücümüzle mücadelemize devam edeceğiz. Bize bu meşakkatli yolda destek veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi. 


Konuşmaların ardından Başkan Can, Başkan Kocamaz'a hizmetlerinden dolayı tablo hediye ederken, belediye personellerinden bir erkek bir kadın Başkan Çan'a günün anısına hediye verdiler. Program sonunda 21. yıl pastası kesilirken, konuklara ikramlarda bulunuldu. 


Adana ilk haber


Geri Dön