26 / 04 / 2024

Tasarruf finansman sistemiyle nasıl ev nasıl alınır?

Tasarruf finansman sistemiyle nasıl ev nasıl alınır?

Kamuoyunda faizsiz konut ve taşıt edindirme sistemi olarak bilinen tasarruf finansman sistemiyle nasıl ev nasıl alınır?



Kamuoyunda faizsiz konut ve taşıt edindirme sistemi olarak bilinen ‘tasarruf finansman’ sistemiyle ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 

Milliyet'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre, son olarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumufaizsiz konut ve taşıt edindirme, yani tasarruf finansman faaliyeti yürüten fakat gerekli şartları yerine getirmeyen toplamda 21 şirketin tasfiyesine karar verdi. Peki faizsiz konut ve taşıt edindirme, yani tasarruf finansman faaliyeti yürüten ancak gerekli şartları sağlayamayan 21 şirketin tasfiyesine karar verdi. 

Tasarruf finansman sistemiyle nasıl ev nasıl alınır?

Tasarruf finansman sisteminin ilk olarak otomotiv finansmanına dayandığı fakat zamanlar bu şirketlerin konut sektöründe arttığı gözlemlendi.  Son zamanlarda sık sık güngeme gelen yasal bir altyapısı olmayan Tasarruf finansman sisteminde ; faiz duyarlılığı olan, imece usulünden faydalanmak isteyen tüketiciler bulunuyor.

Belli bir zaman mevduat tutması karşılığında ev ya da araç alımında tasarrufu toplanan sistem herkes tarafından bilinen ‘altın günü’ şeklinde işliyor.

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen sistemde olan tüketiciler arasında almak istedikleri konutun fiyatına ve ödeyebileceği taksit miktarına göre bazı gruplar oluşturuluyor. Sistemde her ay kimin konut sahibi olacağı noter huzurunda yapılan çekilişlerle belli oluyor.

 

Tasarruf finansman şirketleri 8 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön