26 / 04 / 2024

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği Tekirdağ'da anlatıldı!

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği Tekirdağ'da anlatıldı!

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ‘Taşınmaz Ticareti’ (Emlak Danışmanlığı) hakkında bilgilendirme semineri gerçekleştirildi. 



Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ‘Taşınmaz Ticareti’  bilgilendirme semineri yaptı. Seminere Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Tekirdağ Emlakçılar Derneği Başkanı ve Tekirdağ TSO Meclis Üyesi Şahin Umur, Tekirdağ TSO Meclis Üyesi Ercan Kısa, Tekirdağ TSO üyeleri ve çok sayıda emlakçılık yapan sektör temsilcileri katıldılar. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Haziran ayında yayımlanan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik’in emlak ve gayrimenkul sektörünü yakından ilgilendiren önemli bir düzenleme olduğunu da sözlerinde ifade eden Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay, "Söz konusu yönetmelik, mesleği disipline kavuşturacak olması açısından sektör tarafından uzun süredir beklenen bir düzenlemeydi. Yeni yönetmelikle değişen birçok uygulama söz konusu. Bugün de yeni düzenlemeler kapsamında Ticaret İl Müdürlüğü yetkililerimiz bizlerle ve birazdan konunun tüm detaylarını bizlere aktaracaklar, katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, toplantımızın verimli geçmesini diliyorum" dedi.

Yetki belgesi olmayan işletmelere iş yeri açma ve çalışma ruhsatı verilmediğini belirten yetkililer, yetki belgesi başvurularının Ticaret İl Müdürlüklerine yapılacağını belirtti. Seminer soru-cevap bölümün ardından son buldu. 


Geri Dön