20 / 04 / 2024

Tat Towers'da miras kavgası bitmiyor!

Tat Towers'da miras kavgası bitmiyor!

Zincirlikuyu’daki Tat Towers’ın emlak vergisi borcunun 2 milyon lirayı aştığı öğrenilirken, ikiz kulelerin dış cephesine verilmek istenen milyonluk reklam teklifine de varislerden Mehmet Tatlıcı karşı çıktı...



İstanbul’da 1960’lı yılların ortalarında açtığı tatlıcı dükkânıyla iş hayatına atılan ve 1980’li yıllarda Türkiye’nin sayılı zenginleri arasına giren Salih Tatlıcı, 2009 yılında yaşamını yitirdiğinde ardında yaklaşık 3 milyar dolarlık bir miras bırakmıştı. Bu mirasın en önemli taşınmazlarından biri Zincirlikuyu’daki Tat Towers. Baba Tatlıcı’nın ilk evliliğinden olan çocuklarıyla ikinci eş Nurten Tatlıcı ve oğlu Uğur Tatlıcı arasında yaşanan miras bölüşümüne ilişkin davalar nedeniyle Tat Towers da yıllardır atıl durumda.  


Deprem tartışması yaşanıyor

Dava sürecinde Salih Tatlıcı’nın mirastan mahrum bıraktığı oğlu Mehmet Tatlıcı, tereke yönetiminde olan Tat kulelerinin deprem yönetmeliğine uygun olmadığını savunan bir raporu mahkemeye sundu. Bu iddiaya ilişkin bir etüt yapılmaması üzerine de bu kez Tatlıcı’nın diğer oğlu Uğur Tatlıcı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurarak depreme dayanıksız ise kulelerin yıkılmasını talep etti. İstanbul’un en değerli bölgesindeki kuleler için bir başvuru da açık hava reklamcılığı yapan Universal Medya firmasından geldi.


Mehmet Tatlıcı’dan izin yok  

Firma, Tereke Mahkemesi’nin 5 Kasım 2013 tarihli son duruşmasında, Tat Towers binalarının dış yüzeyindeki reklam uygulamalarına müsait alanları için ilk yıl için 800 bin, ikinci yıl için de 1 milyon TL önerdi. Mahkeme ise teklifi davanın taraflarının beyanlarının ardından değerlendirme kararı verdi. Varislerden Mehmet Tatlıcı, 19 Kasım’da avukatları aracılığıyla mahkemeye ulaştırdığı dilekçede, reklam için gerçekleşecek kiralamaya muvafakat etmediğini belirtti.


‘Babam mezarda borçlu’

Tereke’nin gelirlerinin giderlerini karşılayamadığını ve bu yüzden de merhum babasının mezarında borçlu yattığını söyleyen  Uğur Tatlıcı ise, “Aslında terekenin kiraya verilmiş taşınmazlardan elde ettiği kira gelirleri, bu taşınmazların giderlerini karşılar. Ancak, bu gelirler, kiraya verilemeyen Tat Towers’ın giderlerini ayrıca karşılamaya yetmiyor. Çünkü Tat Towers’ın Şişli Belediyesi’ne büyük bir emlak vergisi borcu bulunmaktadır ve bu borç her yıl artarak daha da büyümektedir. Kasım 2013 itibariyle belediyeye birikmiş borç yaklaşık 2 milyon 250 bin lira. Gecikme faiziyle birlikte ödenmesi gereken rakam ise bunun çok üzerinde. Mehmet Tatlıcı ise Tat Towers’ın hep atıl kalmasını istiyor” ifadelerini kullandı.  


Milliyet/Arif Balkan


Geri Dön