24 / 04 / 2024

Tat Towers’ın emlak borcu reklam geliriyle ödenecek!

Tat Towers’ın emlak borcu reklam geliriyle ödenecek!

Evlatları anlaşamadı, ardında 3 milyar dolarlık bir servet bıkan Salih Tatlıcı’nın mirasını yıllardır mahkeme yönetiyor. Mahkeme Tat Towers’ın dış cephesine cephe reklamı aldı. 3.3 milyon liralık reklam geliri, borçlar için kullanılacak...



Evlatları anlaşamadı, ardında 3 milyar dolarlık bir servet bıkan Salih Tatlıcı’nın mirasını yıllardır mahkeme yönetiyor. Mahkeme Tat Towers’ın dış cephesine cephe reklamı aldı. 3.3 milyon liralık reklam geliri, borçlar için kullanılacak...


1960’larda İstanbul’da açtığı tatlıcı dükkanıyla iş hayatına atılan ve 20 yılda Türkiye’nin sayılı zenginleri arasına giren Salih Tatlıcı’nın ardında bıraktığı yaklaşık 3 milyar dolarlık miras ailesini böldü. Vasiyetinde, ilk eşinden olma 2 oğlu Ali ve Ahmet’i mirasından men eden, diğer oğlu Mehmet’e ise yalnızca “mahfuz (saklı) pay” verilmesini isteyen Tatlıcı, mirasından mahrum bıraktığı oğullarının çocuklarına da saklı pay verilmesine onay vermişti. Büyük kısmı ikinci eş Nurten Tatlıcı ile oğlu Uğur’ a kalan miras mahkemelik oldu. 


Tatlıcı’nın oğulları birbirlerine 20’den fazla dava açarken mirasın idaresi ise 6 yıldan beri Sarıyer 1. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin atadığı Tereke tarafından yönetiliyor. Davalar, değeri milyar dolarla telaffuz edilen Tat Towers’ı yıllardır atıl bıraktı. Zincirlikuyu’da çürümeye terk edilen 32’şer katlı ikiz kulelere ilişkin birçok talep, davalı kardeşlerce mahkemeye taşındı. Baba Tatlıcı’nın mirastan mahrum bıraktığı oğlu Mehmet Tatlıcı, kulelerinin deprem yönetmeliğine uygun olmadığını savunurken diğer oğul Uğur Tatlıcı da, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurarak depreme dayanıksız ise kulelerin yıkılmasını talep etti. Bu süreçte kuleler için diğer başvurular da açık hava Reklamcılığı yapan firmalardan geldi. Uğur Tatlıcı, “Gelirle kulelerin emlak borcu ödenir” diyerek teklife onay verirken, Mehmet Tatlıcı ise reklama itiraz etti. Büyük mirasa rağmen anlaşmazlıklar nedeniyle artan borç yükü, mahkemeyi teklifleri kabul etmeye zorladı. Mahkemenin 2015 yılında aldığı ara kararda Zincirlikuyu’daki Tat Towers binasını dışına reklam almak için ECD Reklamcılık Komisyon Ticaret A.Ş ile kira sözleşmesi yaptı. 


Bu kararın ardından da firmayla Tereke arasında sözleşme imzalandı. Yapılan anlaşma sonrası, GSM şirketi Turkcell iki binayı da kendi reklamıyla donattı. Tereke’ye bu reklam karşılığı yıllık 3,3 milyon gelir sağlanacağı ve bu gelirle borçların ödeneceği öğrenildi. Öte yandan varislerden Uğur Tatlıcı’nın asıl talebinin binanın kiraya verilmesi olduğu ve binanın kiraya verilmesi halinde yıllık 20 milyon dolarlık bir gelirin sağlanacağının mahkemeye iletildiği öğrenildi. 


Satılsın davası


Miras kavgası nedeniyle 2009’dan beri açılamayan Türkiye’nin ilk gökdelenlerinden Tat Towers’ın satışı için de geçtiğimiz günlerde dava açılmıştı. Mirasçılardan torun Salih Ziya Titiz (Tatlıcı), diğer mirasçılara, İstanbul Zincirlikuyu’daki 32’şer katlı ikiz kulelerdeki mevcut paydaşlığın satış yoluyla giderilmesi için dava açtı.


Milliyet


Geri Dön