25 / 04 / 2024

TAV iç denetim sürecinden uluslararası olumlu rapor aldı

TAV iç denetim sürecinden uluslararası olumlu rapor aldı

TAV Havalimanları Holding bünyesinde yürütülen iç denetim faaliyetleri, Uluslararası İç Denetim Organizasyonu IIA tarafından tescillendi



TAV Havalimanları'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, IIA'nin öngördüğü denetimden geçen TAV Havalimanları Holding, süreci başarıyla tamamlayarak, uluslararası iç denetim standartlarına uygun işleyen bir iç denetim sürecine sahip olduğunu PriceWaterhouseCoopers'ın raporu ile belgelendirdi.
TAV Havalimanları Denetim Direktörü Altuğ Koraltan, konuya ilişkin değerlendirmesinde, TAV'ın iç denetime sahip olması ve bu denetimin uluslararası standartlara uygun şekilde yapıldığına dair bir rapor almasının, TAV'ın tescillenmiş güvenirliliğini yerel ve uluslararası platformlarda da pekiştirdiğini kaydetti.
Koraltan, 2008'de modern bir denetim süreci başlatarak 2010 başında daha iki yıl bile dolmadan bu akreditasyona hak kazandıklarını, dünyada ortalama altı yılda gelinen bu noktaya kısa sürede ulaştıklarını ifade etti.
Milliyet

Konu ileilgili basında yer alan diğer haberler

TAV'ın iç denetimleri tescillendi  
TAV Havalimanları Holding bünyesinde yürütülen iç denetim faaliyetleri, Uluslararası İç Denetim Organizasyonu IIA tarafından tescillendi.

Uluslararası İç Denetim Organizasyonu, IIA'in öngördüğü denetimden geçen TAV Havalimanları Holding, süreci başarıyla tamamlayarak, uluslararası iç denetim standartlarına uygun işleyen iç denetim sürecine sahip olduğunu PriceWaterhouseCoopers adlı bağımsız denetim şirketinin raporu ile belgelendirdi.
Zaman


Geri Dön