26 / 04 / 2024

TAV, Letonya'da terminal binası yapacak!

TAV, Letonya'da terminal binası yapacak!

TAV Hava Limanları Riga Uluslararası Havalimanı'nda yeni terminal binasının inşası ve işletimini yapacak



TAV Hava Limanları Holding A.Ş, AirBaltic ile yüzde 50-50 oranında ortaklık kurmak suretiyle Riga Uluslararası Havalimanı'nda yapılacak yeni terminal binasının inşası ve işletimi için iyi niyet sözleşmesi imzalandığını duyurdu.

TAV Hava Limanları Holding A.Ş'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, şunlar kaydedildi:
"Şirketimiz, Letonya'nın bayrak taşıyıcı şirketi olan AirBaltic ile yüzde 50-50 oranında ortaklık kurmak suretiyle Riga Uluslararası Havalimanı'nda yapılacak yeni terminal binasının inşası ve işletimi için iyi niyet sözleşmesi imzalamıştır. AirBaltic, 2009 yılında eklediği 27 yeni uçuş noktası ile toplam 80 uçuş noktasına ulaşarak, Avrupa'da uçuş noktasını en fazla artıran havayolu şirketi olmuştur. 2009 yılında AirBaltic 2,8 milyon yolcuya hizmet verirken, Riga Uluslararası Havalimanı 4,1 milyon yolcu ağırlamıştır."
AA

--

TAV Havalimanları Holding, Letonya'nın Riga Uluslararası Havalimanı'na yapılacak yeni terminal binasının inşası ve işletmesi için iyi niyet sözleşmesi imzaladı. TAV Havalimanları ve Letonya'nın bayrak taşıyıcı şirketi airBaltic bu kapsamda yüzde 50 ortak olacak.

TAV Havalimanları Holding ve Letonya;nın bayrak taşıyıcı havayolu airBaltic Riga Uluslararası Havalimanı;nın yeni terminal binası yapımı ve işletmesi için iyi niyet sözleşmesi imzaladı. İmzalanan iyi niyet sözleşmesiyle yıllık yolcusu yaklaşık 4 milyon 100 bin olan Riga Uluslararası Havalimanı;nın yaklaşık 2 milyon 800 bin yolcusunu taşıyan airBaltic ile TAV Havalimanları;nın yüzde 50 ortaklığı öngörülüyor.

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, konuyla ilgili şunları kaydetti:
"Riga Uluslararası Havalimanı, son beş yıldır yolcu sayılarında ciddi bir artış yaşamaktadır. Kusursuz servis anlayışı, sunduğu müşteri hizmetleri ve üstün operasyonel başarısı ile airBaltic bu büyümenin başrol oyuncusudur. Bunun yanında yer hizmetleri şirketi North Hub Services ile şirketimiz Havaş arasında gerçekleşen son dönemdeki iş ortaklığımız da Riga Uluslararası Havalimanı'nın geliştirilmesi konusunda gösterdiğimiz istikrarlı çabamızın kanıtıdır. Bu sebeple, Riga Uluslararası Havalimanı;nda yeni bir terminal için geliştirme projesinde de Air Baltic ile beraber yer alacağımız bir fırsatı değerlendirmekten memnun olacağız."

AirBaltic CEO'su Bertolt Flick ise "TAV Havalimanları, havalimanı yönetimi, gelişimi, işletmesi ve havalimanı hizmetlerinde kendini kanıtlamış uluslararası bir şirket. TAV Havalimanları Holding iştiraki Havaş ile Riga'da yer hizmetleri veren North Hub Services halihazırda Riga Havalimanı'nda faaliyet gösteriyor. Bu çerçevede gerçekleşmesi planlanan yeni terminal projesi çerçevesinde de airBaltic TAV Havalimanları'nı iş ortağı olarak tercih edecektir" açıklamasını yaptı.

İyi niyet sözleşmesi, Riga'da düzenlenen Avrupa, Bağımsız Devletler Topluluğu ve Orta Doğu'daki 30 ülkeden 200'ü aşkın katılımcının yer aldığı "North Hub Riga" Uluslararası Havacılık Konferansı'nda imzalandı.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

TAV, airBaltic'le ortak oldu, Riga Havalimanı'nı aldı

Bölgenin en önemli havalimanı inşaat ve işletmecisi haline gelen TAV Havalimanları Holding, Avrupa Birliği üyesi Letonya'nın bayrak taşıyıcı havayolu airBaltic ile Riga Uluslararası Havalimanı'nın yeni terminal binası yapımı ve işletmesi için iyi niyet sözleşmesi imzaladı.

Anlaşma ile airBaltic ve TAV yüzde 50 ortak olacak. Yıllık 4 milyon 100 bin yolcu kapasiteli Riga Uluslararası Havalimanı'na airBaltic 2 milyon 800 bin yolcu taşıyor. Ortaklık ile havalimanının büyütülmesi ve Baltık bölgesinin en önemli merkezi haline getirilmesi planlanıyor.

Yolcu sayısı artıyor
Anlaşmayı Riga'da düzenlenen Avrupa, Bağımsız Devletler Topluluğu ve Orta Doğu'daki 30 ülkeden 200'ü aşkın katılımcının yer aldığı “North Hub Riga” Uluslararası Havacılık Konferansı'nda imzaladıklarını söyleyen TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, “Riga Uluslararası Havalimanı, son 5 yıldır yolcu sayılarında ciddi bir artış yakaladı. Bu başarıda airBaltic Havayolları'nın önemli bir katkısı var. Riga'da yer hizmetleri veren North Hub Services ile şirketimiz Havaş arasında gerçekleşen son dönemdeki iş ortaklığımız da Riga Uluslararası Havalimanı'nın geliştirilmesi konusunda gösterdiğimiz istikrarlı çabamızın kanıtıdır” dedi.

Başarısını kanıtladı
TAV'ın başarısını kanıtlamış uluslararası bir marka olduğunu söyleyen airBaltic CEO'su Bertolt Flick, “TAV Havalimanları Holding iştiraki Havaş ile Riga'da yer hizmetleri veren North Hub Services halihazırda Riga Havalimanı'nda faaliyet gösteriyor. Bu çerçevede gerçekleşmesi planlanan yeni terminal projesinde airBaltic olarak TAV'ı tercih ettik” diye konuştu.
Hürriyet

TAV, Letonya'ya uzanıyor
TAV Havalimanları Holding ve Letonya'nın bayrak taşıyıcı havayolu AirBaltic Riga Uluslararası Havalimanı'nın yeni terminal binası yapımı ve işletmesi için iyi niyet sözleşmesi imzaladı

İmzalanan iyi niyet sözleşmesiyle yıllık yolcusu yaklaşık 4 milyon 100 bin olan Riga Uluslararası Havalimanı'nın yaklaşık 2 milyon 800 bin yolcusunu taşıyan AirBaltic ile TAV Havalimanları'nın yüzde 50 ortaklığı öngörülüyor. TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener şunları söyledi:

Büyümenin başrol oyuncusu
“Riga Uluslararası Havalimanı, son beş yıldır yolcu sayılarında ciddi bir artış yaşıyor. Kusursuz servis anlayışı, sunduğu müşteri hizmetleri ve üstün operasyonel başarısı ile AirBaltic bu büyümenin başrol oyuncusu. Bunun yanında yer hizmetleri şirketi North Hub Services ile şirketimiz Havaş arasında gerçekleşen son dönemdeki iş ortaklığımız da Riga Uluslararası Havalimanı'nın geliştirilmesi konusunda gösterdiğimiz istikrarlı çabamızın kanıtı.”

AirBaltic CEO'su Bertolt Flick de, “TAV Havalimanları, havalimanı yönetimi, gelişimi, işletmesi ve havalimanı hizmetlerinde kendini kanıtlamış uluslararası bir şirket. Yeni terminal projesi çerçevesinde airBaltic TAV Havalimanları'nı iş ortağı olarak tercih edecek” dedi.
Milliyet

TAV, Letonya'nın terminalini yapacak 
 
TAV Havalimanları Holding, AirBaltic ile yüzde 50-50 oranında ortaklık kurmak suretiyle Riga Uluslararası Havalimanı'nda yapılacak yeni terminal binasının inşası ve işletimi için iyi niyet sözleşmesi imzaladı.

TAV'ın açıklamasında, "AirBaltic, 2009 yılında Avrupa'da uçuş noktasını en fazla artıran havayolu şirketi olmuş ve 2,8 milyon yolcuya hizmet vermiş, Riga Uluslararası Havalimanı 4,1 milyon yolcu ağırlamıştır." denildi.
Zaman


Geri Dön