26 / 04 / 2024

TBMM Başkanlığı, sosyal tesis için yer arıyor!

TBMM Başkanlığı, sosyal tesis için yer arıyor!

AKP'li Pakdil, "Jokey Kulübü'nün arazisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne kazandırılmış olması Meclisimiz açısından uygun olacaktır" dedi



TBMM Başkanlığı, milletvekillerinin "dinlenebileceği, sohbet edip, spor yapacakları" sosyal tesis olmadığı gerekçesiyle yer arayışı başlattı. Daha önce "butik otel" arayışı ile gündeme gelen TBMM Başkanlığı, bu gerçekleşmeyince, Jokey Kulübü'nün Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içindeki sosyal tesisinin TBMM'ye tahsisi için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na başvurdu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Meclis bütçesinin görüşmelerinde, milletvekillerinin "sosyal tesis" sıkıntısı da gündeme geldi. Milletvekillerinin bu konudaki sorusunu yanıtlayan AKPli TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, konunun daha önce Başkanlık Divanı'nda ele alındığını belirterek, "Jokey Kulübü'nün arazisinin mevcut yapısının Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne kazandırılmış olması Meclisimiz açısından, milletvekillerimiz açısından uygun olacaktır. Şu anda bu konu, Sayın Tarım Bakanı'yla görüşülerek halledileceği noktada Türkiye Büyük Millet Meclisi Başka-nı'nın uhdesindedir" bilgisini verdi.

Bütçe görüşmelerinden sonra TBMM yönetimi Tarım Bakanlığı düzeyinde girişimlerde bulundu. Çalışmayla ilgili Cumhuriyet'e bilgi veren CHP'li TBMM İdare Amiri Ahmet Küçük, Tarım Bakanlığından, AOÇ içindeki Jokey Kulübü'ne ait sosyal tesisin Meclis'e tahsisi için başvuruda bulunduklarını anlattı. Tarım Bakanı Mehdi Eker'in de tahsise "olumlu" baktığını ifade eden Küçük, işin bürokrasi aşamasının sürdüğünü söyledi.

Milletvekillerinin Ankara'da sohbet edip, dinleneceği, spor yapabileceği bir sosyal tesisi olmadığını belirten Küçük, "Mesela vilayetler evine gidiyoruz, itilip kakılıyoruz, gerçekten böyle bir sosyal tesise ihtiyaç var" dedi.
Cumhuriyet/Ayşe SAYIN


Geri Dön