26 / 04 / 2024

TBMM binasının yıkımında sona gelindi!

TBMM binasının yıkımında sona gelindi!

GYODER konsorsiyumu, Meclis ana binası içinde yaptığı çalışmalarda sona yaklaşırken, bahçe bölümünde bulunan eski Halkla İlişkiler A ve B bloklarının yıkımı yüzünden Meclis toz duman içinde kaldı.



15 Temmuz gecesi bombalanan Meclis için, “Milletin Meclisini Millet Yapar” sloganı ile geçen ay onarım ve tadilata başlayan GYODER konsorsiyumu, Meclis ana binası içinde yaptığı çalışmalarda sona yaklaşırken, bahçe bölümünde bulunan eski Halkla İlişkiler A ve B bloklarının yıkımı yüzünden Meclis toz duman içinde kaldı.


Genel Kurul salonunu temizleyen görevlilerden biri “salon çok toz oluyor mu” sorusuna, “çok tozlanıyor” yanıtını verdi. Meclis havalandırma sistemlerinin yıkım alanının yanında olması da ayrı bir endişe konusu. Beş iş makinesi ile sürdürülen yıkım çalışmalarının 15 günden önce bitirilemeyeceği ifade ediliyor. Yıkım çalışmaları sürerken ilginç yorumlar da yapılıyor ve beklentiler de o istikamette yoğunlaşıyor. Örneğin bir yetkili, tek çözüm “yağmur duası” derken, bir başka yetkili de bu süre içinde Batı rüzgarlarının esmesi ile tozun Meclis üstünden dağılabileceği görüşünde. 


Milliyet


Geri Dön