28 / 03 / 2024

TBMM lojmanları TOKİ'yi ihya etti!

TBMM lojmanları TOKİ'yi ihya etti!



TBMM'nin eski lojmanlarının yıkıldığı alanda uygulanan 'Ankara'nın en yüksek konut projesi', Toplu Konut İdaresini (TOKİ) de memmun etti.  TOKİ  Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın 'Bize en iyi parayı kazandıran proje' olarak nitelendirdiği Parkoran projesinde,konsorsiyum, 1000. konutunu da sattı. Konsorsiyum, TOKİ payını 'fazlasıyla' erken ödeyerek, projenin tapusuna da sahip oldu.

Parkoran projesinde bininci konutun satılması ve TOKİ payını erken ödenerek projenin tapusuna sahip olunması nedeniyle projeyi uygulayan Aktürk Yapı Endüstrisi ve Ticaret Aşž'nin Genel Müdürü İsmet Ergül ile Mesa Mesken Sanayii Aşž'nin Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Can Aynagöz, toplantı düzenleyerek, projede gelinen aşama ile ilgili bilgi verdi.

Proje kapsamında 146 bin metrekarelik alanda 1832 konut ve çeşitli sosyal donatılar yapılacağını belirten Aktürk Yapı Genel Müdürü İsmet Ergül, konutların 12 adet 31 katlı, 5 adet 7 katlı blokta toplanacağını, 520 bin metrakerelik inşaat alanı dışında kalan bölümün yeşil alan olarak değerlendirildiğini, yeşilin hakim olduğu bir proje uygulandığını söyledi.Otoparkların çok büyük bölümünün yer altına alındığını ve üzerinin yeşil alan olarak değerlendirildiğini anlatan Ergül, alıcılara, 1+1, 5+1 daireler yanında 5+1, 6+1 dubleks dairelerde, 81 metrekareden 666 metrekareye kadar konutlar sunabildiklerini kaydetti.

TOKİ'nin ihalesini kazandıktan sonra 2007'de projeye başladıklarını, ilk 519 konutu 2009 yılında alıcılara teslim ettiklerini kaydeden Ergül, yıl sonuna kadar 17 konut blokundan 10'unun tamamlanmış olacağını, 1832 konuttan bininin satıldığını, şimdiye kadar 800 dairenin alıcılara teslim edildiğini, 500'e yakın ailenin de dairelerinde oturmaya başladığını açıkladı. Ergül, henüz 3 blokun inşaatına başlanmadığını, inşaatı süren 4 bloktan 3'ünün gelecek yıl sahiplerine teslim edilmesinin öngörüldüğünü, projenin 2013'te tamamlanmasının planlandığını bildirdi.
Zaman


Geri Dön