16 / 04 / 2024

TBMM Soma Komisyonu Eynez ocağında incelemelerde bulunacak!

TBMM Soma Komisyonu Eynez ocağında incelemelerde bulunacak!

TBMM Soma Komisyonu, Eynez ocağındaki kazanın olduğu noktaya inip incelemelerde bulunacak. Çalışma süresinin dolmasına bir aydan az süre kalan komisyonun üyeleri, bu inceleme için 30 Ekim Perşembe günü Soma’ya gidecek.




TBMM Soma Komisyonu, 301 madenciye mezar olan Eynez ocağındaki kazanın olduğu noktaya inip incelemelerde bulunacak. Çalışma süresinin dolmasına bir aydan az süre kalan komisyonun üyeleri, bu inceleme için 30 Ekim Perşembe günü Soma’ya gidecek.


CHP’li komisyon üyesi Hasan Ören, bu kritik kararın perde arkasına ilişkin, “Orayı görmeden hazırlanacak raporun altına imza atmayız dedik” bilgisini verirken, “Cinayet işlendiğinde emniyet güçleri cinayet mahalline gidip ip ucu bulmaya çalışır, bazen orada buldukları bir saç telinden bile suçluya gidersiniz, ama aradan o kadar zaman geçmiş biz halâ 301 madencimizin şehit olduğu yere inememişiz, bu kabul edilemezdi” dedi. 


Ören, Hürriyet’e şunları söyledi: “Senaryolar üzerinden rapor yazılamaz. Çünkü daha olay mahalline inemedik. Yanımızda konunun uzmanlarıyla birlikte gideceğiz ve orada ne göreceğimizi göreceğiz. Olay yeri değişmişse buna sebebiyet verenler de suçlu durumuna düşerler. Böyle bir şey varsa deliller mi karartıldı diye tabii ki şirket yöneticilerine de TKİ yöneticilerine de sorular yöneltilecektir. Daha önce o noktanın 150 metre kadar yakınına indik, ama çöküntüler var temizleyeceğiz dediler, oraya gidemedik. Bugün de bizim oraya gitmememiz için mazeretler üretildi, ama biz ısrarcı olduk, sonunda bu karar alındı. 


Ben bu olayda şirkete falan bakmam, azmettiricisine bakarım. Çünkü kömürün tonundan 70-80 lira kazanan TKİ ve Enerji Bakanlığı’dır, ben de bu olayda onları sorumlu tutuyorum. Çünkü burada fazla üretim iznini verenler onlar, sonuçta da bu üretim için işçilerin tepesine binen iş adamı kadar TKİ ve bakanlık da sorumludur. Maden için ne kadar yatırım yapılmış da üretim 2.5-3 kat arttırılmış.”



Hürriyet




Geri Dön