27 / 04 / 2024

TBMM'yi GYODER onaracak!

TBMM'yi GYODER onaracak!

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM), 15 Temmuz darbe girişiminde saldırıların hedefi olmuş ve bina hasar görmüştü.



Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), geçtiğimiz haftalarda ‘Milletin Meclisini Millet Yapar’ sloganıyla meclisi onarmaya talip olduğunu açıkladı. TBMM markalı gayrimenkul geliştiren firmaların bu talebini kabul etti.


Meclisin onarılması için gerekli bütçenin GYODER üyesi firmaların bağışları ile karşılanacağını belirten GYODER Başkanı Aziz Torun, görevlendirdikleri ekiplerin Ankara’da çalışmalara başladığını dile getirdi. 24 Ağustos’ta TBMM Başkanı İsmail Kahraman, GYODER Başkanı Aziz Torun ve GYODER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Avni Çelik’in katılımı bir imza töreni gerçekleşecek.


Hürriyet 



Haber Yeni Asır Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



15 Temmuz gecesi TBMM’nin bombalama sonucu yıkılan bölümlerini Gayri Menkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) onaracak. Başkan Aziz Torun tarafından yapılan açıklamada “alçak ve menfur bir saldırı sonucu Milletin Meclisinin bazı bölgeleri yıkılmış, cam doğrama kapıları ve bazı taşıyıcı elemanları önemli hasar görmüştür. Biz de meclisimizi onarmak gibi çok ulvi bir göreve  “Milletin Meclisini Millet Yapar” sloganıyla talip olduk. TBMM de bu talebimizi kabul ederek bizleri onurlandırdı” dedi. 


Açıklamada, TBMM’nin yıkılmış olan bölümlerinin onarımının  GYODER’e verilmesinin kendilerini onurlandırdığını kaydeden Torun imza töreniin hemen ardından çalışmalara başlanacağını söyledi. Kurulu Başkanı Sayın Avni Çelik'in sözcülüğünde ve GYODER Konsorsiyum üyelerinin katılacağı imza töreninin ardından yapılacak bir basın toplantısıyla duyuracağız. 24 Ağustos Çarşamba günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlenecek toplantıda sizi aramızda görmekten mutluluk duyacağız.



Yeni Asır




Haber Karar Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....



Darbe girişimi sırasında bombalanan TBMM'nin hasargören yerlerini GYODER üyelerinin oluşturduğu 32 konsorsiyum üyesi firma onaracak. Konsorsiyum, 50 milyon liralık fon oluştururken Meclis, 6 ay içerisinde onarılacak ve yenilenecek. 


Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bombalanan meclisin onarımı için üyelerinden oluşan bir konsorsiyum oluşturdu. GYODER üyesi 32 firmadan oluşan konsorsiyum, "Milletin Meclisini Millet Yapar" sloganı kapsamında, altı ay içerisinde TBMM'nin hasar gören bölümlerini onaracak ve yenileyecek. Onarım çalışmaları için konsorsiyum üyelerinden 50 milyon liralık bir meblağ toplandı. 


YAPILACAK İŞLER 


-Bombalanan yerlerin onarılması 

-Bütün alüminyum doğramaların aslına uygun olarak yenilenmesi

-Ana bina ahşap pencere doğramalarının aslına uygun yenilenmesi 

-Şeref kapılarının, hasar gören ahşap kapıların aslına uygıın yapımı 

-Ana bina ikinci bodrum katta sığınak mekanlarının oluşturulması 

-Ana bina muhalefet ve iktidar kulisleri ile kulis bahçeleri yenilenmesi 

-Ana bina ve bahçede müze oluşturulması, hasarlı avizelerin yeniliği

-Eski halkla ilişkiler binasının yıkılıp, 3 -4 katlı yeni bina yapılması. 




Karar


Geri Dön