29 / 03 / 2024

Tek parti iktidarıyla inşaat şahlanır!

Tek parti iktidarıyla inşaat şahlanır!

Sandıktan tek parti iktidarının çıkması, ekonominin lokomotiflerinden inşaat sektörünü de mutlu etti. Sektörün ortak görüşü, sonuçların ciddi bir canlanma ve hareket getireceği yönünde. İşte görüşler...



Sandıktan tek parti iktidarının çıkması, ekonominin lokomotiflerinden inşaat sektörünü de mutlu etti. Sektörün ortak görüşü, sonuçların sektöre ciddi bir canlanma ve hareket getireceği yönünde.


Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır: Seçimlerde vatandaş ‘İstikrar’ dedi. İnşaat sektörünün durağanlaşması, dövizin iniş çıkışları ve istikrarsızlık sektörde yeni projelerin harekete geçmesini engellemişti. Çoğu yatırımcı projelerini askıya almış, seçim sonuçlarını bekliyordu. Bu yeni süreç Mayıs 2013’teki günlerin devamı olacak. Kredi faizlerinin istikrarla birlikte düşeceğini ve 2013’teki rakamlar olmasa da o seviyelere yakın bir sürece girilmesi halinde sektörün daha da hareketleneceğini düşünüyorum.



Atek Yapı Gayrimenkul Geliştirme Koordinatörü Tolga Hikmet Duğles: Piyasaların en rahatsız olduğu konu olan belirsizlik ortamı artık yok. Bunun tüm piyasalara olduğu gibi inşaata da olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Her zaman en güvenilir yatırım aracı olan gayrimenkul sektörü bu dönemde daha da iyi olacak.


Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer: İnşaat sektörü Türkiye’nin parlayan yıldızı. Türkiye’nin de bu bağlamda çağdaş konutlara ve kentsel dönüşüme ihtiyacı var. Hükümetteki istikrarla birlikte kredi faizleri ve normal faizlerin de düşmesini öngörüyorum. İnşaat sektörü daha aktif olacak ve yatırımcılar da hareketlenecek.


Kavuklar Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk: Seçim sonuçları fiyat artışlarını realize edebilecek bir piyasa oluşturacak. Seçimin ardından ilk iş günü iç talebin yükseleceği sinyalini aldık. Dolayısıyla tüketim istikrarla artacak öngörüsündeyim.


Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Kenan Kalı: Vatandaş ekonomi ve güvenlik alanında istikrara oy verdi. Ekonomide bir parlama olacağını düşünüyorum. Ekonomideki gelişmelerin ilk etkileyeceği sektör de inşaat. Dövizden çıkılıp konuta girilmesi gereken bir dönem. Bugünden itibaren konut tarafında zamları göreceğiz. İstikrar, beklenti ve fiyatları da yukarı çekecek. Bununla birlikte inşaatta beklenmeyen bir canlanma olacağını düşünüyorum. Üretim artacak, yeni projeler hayata geçirilecek ve haliyle talep de artacak.


İzka İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil: Seçim sonuçları piyasaların yeniden çıkışa geçeceğini gösteriyor. Bugünden itibaren faiz oranlarında düşüş olacağını tahmin ediyor. Şu an fiyatlar uygun. Konut alımı yapmak isteyenler uygun ve doğru projelerde bu fırsatı değerlendirebilir.


Ontan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öktem: Sonuçlar sektöre kısa vadede olumlu yansıyacak. Orta vadede ise iktidar partisinin sonuçları yorumlama şekline bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Bütünleştirici politika izlenmesi durumunda gerek inşaat, gerek diğer sektörlerde büyümenin devam edeceğini düşünüyorum. Ontan olarak da yolumuza seçim sonuçlarından bağımsız planladığımız şekliyle devam edeceğiz.


Hürriyet Ege




Geri Dön