28 / 03 / 2024

Tekfen Emlak Geliştirme kentsel dönüşüme yöneliyor!

Tekfen Emlak Geliştirme kentsel dönüşüme yöneliyor!

Hep İstanbul projesiyle orta ve orta üstü gelir grubuna konut üretmeye başlayan Tekfen'in odağında, kentsel dönüşüm projeleri de bulunuyor. Tekfen Emlak Geliştirme orta gelirliler için konut üretmeye devam edecek.



Tekfen Emlak Geliştirme, bugüne kadar yaptığı en büyük projesi olan Hep İstanbul'da (Hayatımın Evi Projesi) metrekare fiyatları ortalama 2 bin 800 liradan başlıyor. Fiyatların orta ve orta üstü gelir grubundakilere hitap ettiğini belirten Tekfen Emlak Geliştirme Genel Müdürü Ömer Egesel, "İlk kez bu segment için konut üretiyoruz, daha önce ofis ve A+ konut üretiyorduk. Bu gelir grubu için uygun arazilerde üretmeye devam edeceğiz" dedi. Egesel, orta üst gelir grubunda ev almaya 'maliyet' nedeniyle cesaret edemeyenleri de harekete geçirdiklerini anlatarak, "Satışlarımızın yarısını ilk evini alanlara yaptık. Bu da, insanların markamıza güvenerek, birikimlerini böyle bir yatırımda değerlendirdiklerini gösteriyor" diye konuştu.

 

'Arsa maliyeti engel' 


Orta ve orta üst gelir grubuna yönelik konut üretmeye başlayınca, konut ihtiyacının bu grupta arttığını gördüklerini vurgulayan Egesel, "Satışlar da gösteriyor ki asıl konut ihtiyacı olan grup orta ve orta üstü segment ama orta ve orta alt gelir grubuna üretim çok zor, arsa maliyetleri bunu engelliyor, bunun bir şekilde düzenlenmesi gerekiyor. Lüks üretimde artık düzenli bir talep yok" dedi. Şimdiye kadar sanayi alanlarının dönüşümüyle proje ürettiklerini kaydeden Egesel, konut dönüşüm bölgeleriyle de ilgilendiklerini, 'dönüşümün bir düzene oturmasını' beklediklerini ifade etti. 


'Esenyurt algısı değişti' 


Esenyurt'un lokasyon olarak avantajlı bir bölge olduğunu vurgulayan Ömer Egesel, yatırımlarla bölgenin çehresinin de değiştiğini kaydetti. Egesel, "Esenyurt'la ilgili olumsuz algılar vardı ancak Hep İstanbul'dan konut alanlarla yaptığımız ankete göre ve satışların hızına bakıldığında bu algının da kırıldığını görüyoruz. Fiyatlyar da bölgede oldukça uygun, bu da yabancı yatırımcıya da bölgeyi sevdiriyor. Bizim markamız da bölgede güveni artırdı. Ankete katılanların yüzde 87'si markamıza güvendikleri için bu projeyi tercih ettiklerini söyledi" dedi.

 

İKİNCİ ETAP SATIŞI BAŞLIYOR


Hafriyat çalışmaları süren HEP istanbul, Beylikdüzü, Esenyurt ve Avcılar bölgelerinin kesişim noktasında, E-5 ve TEM bağlantı yolunun birleştiği noktada yer alıyor. Proje, 11 blok ve 14 sıra bina ünitesiyle toplam 1424 daireden oluşuyor. Ocak ayı itibariyle inşaatına başlanan Hep İstanbul'da daire teslimlerinin Nisan 2017'de yapılması planlanıyor. Projede, dört ay içinde satışa çıkan ilk etapta yer alan 600 birimin 500'e yakını satıldı. 


Mart'ın ikinci haftasında bir kampanya yapacaklarını belirten Ömer Egesel, ikinci etap satışların da başlayacağını dile getirdi. 

Projenin, metrobüs hattına yakınlığının ve lokasyonunun avantaj olduğunu kaydeden Egesel, "Proje metrobüse yürüme mesafesinde. Ayrıca 2017 yılında hayata geçmesi planlanan Bakırköy-Beylikdüzü metro güzergâhına da yürüme mesafesinde yer alıyor. Projede fiyatlar 1+1 dairelerde 216 bin liradan 2+1 dairelerde 335 bin liradan ve 3+1 dairelerde ise 430 bin liradan başlıyor. Yüzde 5 peşinat veren ve yüzde 50 kredi kullanan müşterilerimiz kalan tutarı 3 eşit taksitte Haziran 2015, Haziran 2016 ve Mart 2017'de ödeyerek ev sahibi olabiliyorlar" diye konuştu. 


Milliyet


Geri Dön